Κι όμως αυτήν τη δικαιολογία έδωσε ο άνδρας που το 2008 αποκεφάλισε έναν συνεπιβάτη του σε λεωφορείο στον Καναδά. Για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα σχεδόν χρόνια, ο άνδρας έσπασε τη σιωπή του λέγοντας ότι σκότωσε τον άνδρα επειδή νόμιζε πως είναι εξωγήινος. Ο Vince Weiguang Li άκουσε –ισχυρίζεται- «τη φωνή του Θεού».

Ο Li διεγνώσθη με παρανοϊκή σχιζοφρένεια και δεν κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 22χρονου Tim McLean. Νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρείο σε καναδέζικη πόλη. Σε συνέντευξή του στον επικεφαλής της Ένωσης Σχιζοφρένειας του Καναδά, ο Li είπε πως είχε αγοράσει το μαχαίρι για να προστατευθεί από τους «εξωγήινους». Εκείνη τη στιγμή – όπως τόνισε – δεν γνώριζε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια. Το έγκλημα έγινε ενώ το λεωφορείο εκτελούσε δρομολόγιο.

Ο άτυχος νεαρός αμέσως μόλις ο άλλος άνδρας του επιτέθηκε άρχισε να ουρλιάζει. Ο οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε αμέσως το όχημα κι έντρομος όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες διέφυγαν για να σωθούν, ενώ ο Li συνέχισε με το αποτρόπαιο έγκλημά του. «Η φωνή μου είπε πως ήμουν η Τρίτη ιστορία της Βίβλου, πως ήμουν κάτι σαν τη Δεύτερη Αποκάλυψη και ότι θα έσωζα τους ανθρώπους από την επίθεση εξωγήινων» υπογράμμισε ο άνδρας. «Ήμουν πολύ φοβισμένος. Θυμάμαι ότι του έκοψα το κεφάλι. Πίστευα ότι ήταν εξωγήινος. Οι φωνές μου είπαν να τον σκοτώσω, ότι αν δεν το έκανα θα σκότωνε εκείνος εμένα ή τους άλλους. Πλέον δεν το πιστεύω αυτό!» πρόσθεσε στη συνέντευξή του.

Ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη για το ειδεχθές έγκλημά του και έκανε έκκληση προς τη μητέρα και την οικογένεια του θύματος: «Αν μπορούσα να της μιλήσω κατά πρόσωπο θα ζητούσα συγχώρεση, αλλά το ξέρω ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να την αποδεχθεί». Ο Li μετά το έγκλημά του έμεινε κλειδωμένος επί τρεις ώρες μέσα στο λεωφορείο και συνελήφθη όταν προσπάθησε να διαφύγει από το παράθυρο. Σε ακροαματική διαδικασία ικέτευσε τον δικαστή να τον σκοτώσουν.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook