Την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης, έξω απ’ τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «Super B», στο κέντρο της Πάτρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Βουλδής από ομάδα τριάντα ροπαλοφόρων καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ παρενέβη με σκοπό ν’ αποτρέψει τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής ο οποίος νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση η ΕΣΗΕΠΗΝ η τραμπουκική επίθεση σε βάρος του Απόστολου Βουλδή και η «ενέδρα», με ρόπαλα, κράνη και λοστούς, έξω απ’ τις εγκαταστάσεις ενός μέσου ενημέρωσης συνιστούν ευθεία βολή κατά του αγαθού της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων.

Η δε επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού των δημοσιογράφων από στοιχεία που κινούνται στα άκρα του πολιτικού φάσματος, με την χρήση ή την απειλή βίας, δεν κάμπτει το φρόνημα των δημοσιογράφων, ούτε τους μετακινεί απ’ το καθήκον τους να παρουσιάζουν την ειδησεογραφία με απαράβατους άξονες την τήρηση της δεοντολογίας και τις αρχές της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της αντικειμενικότητας.

Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα και αλίμονο ας επικρατήσει ως συστατικό μέρος της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook