Οι καταγγελίες που έχουν να κάνουν με τη διαβλητότητα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών του Ηρακλείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ηρακλείου εξετάζουν περιπτώσεις οδηγών που φέρονται σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει  να πήραν το δίπλωμα οδήγησης χωρίς να δώσουν εξετάσεις!

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ηρακλείου βρίσκονται από το πρωί στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ηρακλείου προκειμένου να ερευνήσουν το θέμα μετά από τις καταγγελίες .

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews η υπόθεση εξετάζεται από την Ασφάλεια από τις αρχές του 2012 ενώ παρουσιάζεται από τις αστυνομικές αρχές ως \’\’δεμένη\’\’ αφού οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν στην διάθεση τους αδιάσειστα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκονται δάσκαλοι οδήγησης και -πιθανότατα-  υπάλληλοι του μηχανολογικού.

Η έρευνα της υπόθεσης βρίσκονται στο τελικό στάδιο και μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν από τις Αρχές. 
 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών Σχολών οδηγών στο Ηράκλειο, Λευτέρης Μιχελάκης, με δηλώσεις του δεν παρείχε καμία κάλυψη στους συναδέλφους του που πιθανότατα εμπλέκονται στην υπόθεση.

\’\’Δεν είναι δυνατόν σε αυτή την υπόθεση να μην εμπλέκονται δάσκαλοι οδήγησης\’\’ και συμπλήρωσε με νόημα \’\’όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά\’\’. 


\’\’Με την πρωτοβουλία και την παρέμβαση της Περιφέρειας Κρήτης, ξεκίνησε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου η διερεύνηση των καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ηρακλείου, υπάρχουν «μελανά» σημεία στη διαδικασία της θεωρητικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.\’\’

Στην παραπάνω δήλωση προέβη σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο οποίος και αναφέρθηκε στην προκαταρκτική εξέταση της Ασφάλειας, χωρίς να θίξει -όπως επιβάλλεται από το νόμο- το περιεχόμενό της.

Ο κ. Κουκιαδάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα της δικαιοσύνης θα δούμε τι αποδίδει και θα πάρουμε κι εμείς τις δικές μας αποφάσεις. Ευχόμαστε να μην είναι αλήθεια οι όποιες μεμονωμένες καταγγελίες υπήρξαν.

Πράγματι σας λέω, ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες της έρευνας και δεν πρέπει να γνωρίζουμε. Εμείς απλά σαν Περιφέρεια διευκολύνουμε την έρευνα και ζητούμε να γίνει σε γοργούς ρυθμούς και σε απόλυτο βάθος.

Αν υπάρχει θέμα ν’ αντιμετωπιστεί και να καταδικαστεί και αν δεν υπάρχει να μη θίγονται υπάλληλοι, που ενδεχομένως δεν έχουν καμία ευθύνη. Και αν υπάρχει (θέμα) δεν μπορεί ν’ αφορά το σύνολο της υπηρεσίας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook