Με τον υπουργό Εργασίας Αντ.Ρουπακιώτη συναντάται το μεσημέρι της Τετάρτης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Ρουπακιώτης έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει ένα μορατόριουμ στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων έως τις εκλογές και σε αυτό το πλαίσιο έχει αρχίσει επαφές με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Το ζήτημα της κατάργησης των νόμων που καταλύουν τα εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος για τη μετενέργεια και τις συλλογικές συμβάσεις, αποτελούν μια από τις βασικές επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας το είχε θέσει ως προαπαιτούμενο για το διάλογο με τα άλλα κόμματα, κατά τη φάση των διερευνητικών εντολών μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Εργασίας έχει αρχίσει επαφές με εργοδοτικές οργανώσεις, με στόχο να υπάρξει συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, προκειμένου να «παγώσει» έως τις εκλογές της 17ης Ιουνίου το θέμα της μετενέργειας.

Ερωτηθείς για το θέμα, την Τρίτη, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π.Πικραμμένος δήλωσε: «Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει οιανδήποτε αρμοδιότητα για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος. Συνεπώς ό,τι ισχύει πρέπει και να εφαρμόζεται.

»Είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα εάν στο πλαίσιο της κοινωνικής ειρήνης οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρουν λύσεις οι οποίες δεν θα δυναμιτίζουν το κλίμα στη τόσο δύσκολη περίοδο που ζούμε. Κάνω έκκληση λοιπόν στους κοινωνικούς εταίρους να μπορέσουν να συνεννοηθούν διότι η κυβέρνηση αυτή αποκλειστικό σκοπό έχει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook