Σε κυβερνοπόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής καλεί τους οπαδούς της η Αλ Κάιντα, όπως προκύπτει από βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά, τα «βέλη» της τρομοκρατικής οργάνωσης κατευθύνονται «καρφί» προς ηλεκτρονικούς στόχους και με ένα ανατριχιαστικό της βίντεο καλεί σε «ηλεκτρονική τζιχάντ» εναντίον των ΗΠΑ.

Μάλιστα, για να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους ότι οι ΗΠΑ είναι ευάλωτη χώρα, οι τρομοκράτες της Αλ Καίντα συγκρίνουν τις αδυναμίες ζωτικών αμερικανικών συστημάτων ηλεκτρονικών δικτύων με τα λάθη που καταγράφηκαν σε επίπεδο πτητικής ασφάλειας πριν από την 11η Σεπτέμβρη 2001.

Το εν λόγω βίντεο προσκαλεί «μυστικούς μαχητές» ("covert mujahidin") να επιτεθούν στα ηλεκτρονικά συστήματα των ΗΠΑ όχι μόνο τα κυβερνητικά, αλλά και αυτά των υποδομών και της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπεύθυνος Εθνικής Ασφαλείας της χώρας Joe Lieberman για πρώτη φορά παραδέχεται πως είναι ευθεία, ξεκάθαρη και ειλικρινής απειλή εναντίον των ΗΠΑ και με δήλωσή του υπογράμμισε ότι, πράγματι, η στάση της Αλ Κάιντα τους προβληματίζει.

protothema.gr