Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, μαζί με άλλες 65 Βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) «Future Library» – διοργανώνουν με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων “Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας για Παιδιά”, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Στο πλαίσια αυτής της καινοτόμας εκστρατείας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου μας και η ΑμΚΕ «Future Library» μας προσκαλούν να υποστηρίξουμε την υλοποίηση της δημιουργικής αυτής πρωτοβουλίας, ως εθελοντές, προσφέροντας την καλή μας διάθεση και τις δεξιότητές μας.

Μας καλούν να διοχετεύσουμε τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι μας, στις Παιδικές- Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας και στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί με τίτλο « Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη », ώστε αυτές να γίνουν καταφύγια δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχούν παιδικά γέλια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, ταξίδια μέσα στην πόλη, βόλτες μέσα στα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής και καινούργιους φίλους.

Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν την καλή τους διάθεση, τις δεξιότητες τους, τη θέληση για νέες εμπειρίες και ανιδιοτελή προσφορά στα παιδιά και την κοινότητα.
Να συμμετάσχουν ενεργά σε δημιουργικές δραστηριότητες , να γίνουν φίλοι και μέλη της παρέας μας.

Το σύνθημα μας είναι: «Συμμετέχοντας ως εθελοντές βοηθάμε τις Βιβλιοθήκες μας, βοηθάμε το Δήμο μας».

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Ιουνίου. Σχετικές πληροφορίες θα δίδονται στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων: 2821- 3- 41662 (Προϊσταμένη κα Β. Χουδαλάκη) και μέσω e-mail: [email protected]

Λίγα λόγια για τη «Future Library»

Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ένας διεθνής κοινωφελής οργανισμός, ο οποίος πραγματοποιεί δωρεές σε τομείς πολιτισμού, τέχνης, παιδείας, δίνοντας έμφαση στην Ελλάδα και σε δράσεις ελληνικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook