Στην τελική ευθεία μπαίνει η Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στον Κοινόχρηστο χώρο του Προμαχώνα Σαμπιονάρα μετά και την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ) των μελετών που αφορούν το έργο.

Η απόφαση του Κ.Α.Σ ανοίγει το δρόμο για την δημοπράτησή του με προϋπολογισμό 835.000 €.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά την μεγάλη επιτυχία την οποία σημείωσε ο Δήμος Ηρακλείου να υπογραφεί, μετά από προσπάθειες αλλά και την κατάθεση πλήρους φάκελου , από τον Ειδικό Γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης η πράξη ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα».

Η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα επιτρέψει την σύνδεση του χώρου του λιμανιού με την πόλη, και θα οδηγεί τους δημότες και τους επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Πλατεία Ελευθερίας, αλλά και αντίστροφα.

ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΝΕΤΙΚΗ ΠΥΛΗ

Ήδη μετά από τις πρώτες εργασίες κατεδάφισης των κτιρίων που υπήρχαν, αποκαλύφθηκε το εσωτερικό μέτωπο της πύλης προς την πόλη και η θολοσκεπή στοά με το καλντερίμι που βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, καθιστώντας εφικτή την ολοκλήρωση ανάδειξής της όπως και την αξιοποίηση του κοινόχρηστου χώρου πάνω από αυτήν.

‘ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ’

Διαχρονική κοιτίδα πολιτισμού χαρακτήρισε το Ηράκλειο ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί δρομολογήθηκε η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου και τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναδείξει όλα τα μνημεία της πόλης που αποτελούν και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι και παραμένουν οι πολιτιστικές παρεμβάσεις, με την ανάδειξη ενός ακόμα σημαντικού μνημείου στην είσοδο της πόλης από την θάλασσα.

« Δίνουμε, κατέληξε, ο Δήμαρχος ένα παράλληλο αγώνα έτσι ώστε εκτός της εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών για όλο το Δήμο Ηρακλείου και τους Δημότες να πραγματοποιούμε Δράσεις και Έργα Πολιτισμού, αξιοποιώντας πλήρως τον τεράστιο πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook