Το ευρώ υποχώρησε σήμερα σε χαμηλά σχεδόν 21 μηνών έναντι του δολαρίου καταγράφοντας νέο χαμηλό έτους στο 1,2613 μέσα σε ένα ευρύτερο αρνητικό κλίμα που τροφοδότησαν οι χθεσινές δηλώσεις Παπαδήμου περί ρεαλιστικής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κι ενώ οι προβολείς στρέφονται στην ανεπίσημη ευρωπαϊκή σύνοδο με αντικείμενο τα ευρωομόλογα και τα επονομαζόμενα project bonds (ομόλογα χρηματοδότησης έργων υποδομών).

Στις υπόλοιπες ισοτιμίες, ενδιαφέρον παρουσίασε σήμερα το πρωί η άνοδος στο γιεν μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική. Η ισοτιμία USDJPY υποχώρησε κάτω από το 79,40, ενώ το EURJPY διαπραγματεύεται κάτω από τα 101,00 γιεν.

Στη Βρετανία, η Τράπεζα της Αγγλίας φαίνεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από μια νέα στήριξη της οικονομίας, πιθανότατα κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου, όπως αποκάλυψαν τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της BoE, τα οποία ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο. Τα χαμηλά 2ετίας στις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο την εικόνα της στερλίνας, με την ισοτιμία GBPUSD να υποχωρεί κάτω από το 1,5700.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους υποχώρησε σήμερα και το δολάριο Αυστραλίας με την ισοτιμία AUDUSD να σημειώνει πτώση στο 0,9729, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Νοεμβρίου.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook