Συναγερμός σήμανε στις γερμανικές Αρχές, όταν ένας 14χρονος μαθητής, κρατώντας δύο όπλα, άρχισε να πυροβολεί μέσα στο σχολείο του στην πόλη Μέμινγκεν κοντά στο Μόναχο.

Όλα συνέβησαν χθες, Τρίτη, όταν το αγόρι (το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα), αφού πρώτα πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά μέσα στο σχολείο, εντοπίστηκε από τις Αρχές σε ένα γήπεδο.

\"\"

Από την επίθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες, ωστόσο ο 14χρονος απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει. Όπως είπαν οι αστυνομικοί, ο έφηβος πυροβόλησε και κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να σημαδέψει εναντίον τους.

Επί τόπου βρίσκονταν και διαπραγματευτές της αστυνομίας, οι οποίοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον 14χρονο και να τον πείσουν να παραδοθεί. Σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε., ο έφηβος ενδέχεται να είχε τσακωθεί με κάποιον συμμαθητή του ή με το πρώην κορίτσι του.

Από το περιστατικό κανένας μαθητής δεν κινδύνεψε και επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους.

Ωστόσο, το συμβάν ξύπνησε τρομερές μνήμες, αφού τον Μάρτιο του 2009, ένας 17χρονος, ο Τιμ Κρέτσμερ, φορώντας μια μάσκα, είχε εισβάλει στο παλιό του σχολείο και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί εννέα μαθητές και τρεις δάσκαλοι. Στην ουσία, ο 17χρονος είχε εκτελέσει τα θύματά του, αφού τα πυροβόλησε κατευθείαν στο κεφάλι.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook