Την λήψη μέτρων για την ασφαλή κίνηση των πεζών στην παλιά πόλη των Χανίων ζητούν 110 καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται ειδικά επι των οδών Χάληδων,Μπαλαντίνου, Καραολή & Δημητρίου.

Όπως αναφέρουν σε γραπτό αίτημα που κατέθεσαν στον Δήμο Χανίων "η οδός Χάληδων αποτελεί την κύρια οδό πρόσβασης πεζών στο Ενετικό Λιμάνι και την Παλιά Πόλη. Το σύνολο των ντόπιων και ξένων επισκεπτών και επιπλέον οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων την διέρχονται πεζή από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Η συνεχής κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού αποτελεί όχληση και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος καθημερινά (έχουν ήδη υπάρξει πολλά ατυχήματα).

Επίσης δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγο των παρανόμως παρκαρισμένων αυτοκινήτων και δικύκλων τα οποία πολλές φορές παρκάρουν και επάνω στα πεζοδρόμια, στην πλατεία της Μητρόπολης, ακόμα και μπροστά στις ράμπες αναπήρων.

Όλα τα παραπάνω δυστυχώς δεν βοηθούν καθόλου στην ανάπτυξη της τουριστικής εικόνας των Χανίων και αντιθέτως την υποβαθμίζουν.

Μετά από συζητήσεις μεταξύ μας και κατόπιν των πρόσφατων πεζοδρομήσεων των οδών Τσουδερών, Χρ. Επισκόπου, Μουσούρων και Ποτιέ ικανοποιήθηκε από την υπηρεσία σας, το πάγιο αίτημα μας, δηλαδή να μεταφερθεί η ώρα που κλείνουν οι αλυσίδες στην αρχή της οδού Χάληδων και οδού Ντουνόπαπα, στο ύψος που βρίσκεται το Δημοτικό σχολείο, από τις 20:00 στις 12:00.

Παράλληλα πιστεύουμε ότι με την κίνηση αυτή και σε συνδυασμό με την ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ και απομάκρυνση των καλωδίων της ΔΕΗ κάτι που είναι διαχρονικό μας αίτημα, θα αναβαθμιστεί επιτέλους η οδός και θα είναι προς όφελος δημοτών, επισκεπτών και καταστηματαρχών.

Τέλος θα θέλαμε από την Δημοτική Αστυνομία να προβεί σε ποιο συστηματικούς ελέγχους ώστε να αποτραπεί η επαιτεία, το παραεμπόριο από αλλοδαπούς και το παρκάρισμα αυτοκίνητων και δικύκλων σε όλο τον δρόμο."

Σημειώνεται πως για το αίτημα αυτό συγκεντρώθηκαν 110 υπογραφές καταστηματαρχών από τους 114 που ερωτήθησαν.