Μέσα στην ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη και διέξοδος από την κρίση, υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφθούν τι θα σημαίνει για τους ίδιους και το λαϊκό εργατικό κίνημα ένα αποδυναμωμένο ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι στο εξής το πολιτικό σκηνικό θα είναι «κινούμενη άμμος», με συνεχείς μεταγραφές βουλευτών, με στόχο την ψήφιση των νομοσχεδίων.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε ότι επιχειρείται αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με την διαμόρφωση ενός νέου δίπολου. Όπως είπε, στον ένα πόλο θα είναι η ΝΔ και η κεντροδεξιά και «ίσως καινούργια πρόσωπα» και στον άλλο πόλο μια «αναστήλωση» της σοσιαλδημοκρατίας με πυρήνα ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ «γιατί αυτά που υπόσχεται δεν θα τα κάνει».

Αναφερόμενη στην κρίση στην ευρωζώνη, η κ. Παπαρήγα είπε πως αυτή θα βαθύνει -και αν σημειωθεί ανάκαμψη θα είναι ισχνή. Προέβλεψε ακόμη ότι θα την ακολουθήσει νέο κύμα κρίσης, η οποία θα πλήξει και τις πιο ισχυρές χώρες.

Υπ\’ αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα είτε θα οδηγηθεί στην έξοδο από την ζώνη του ευρώ, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο του «ελληνικού ευρώ», είτε θα υπάρξει μια δεύτερη φάση «κουρέματος» ύψους 85%-90%, δηλαδή πτώχευση, όπου δεν υπάρχει περίπτωση τα κράτη να χάσουν μέρος των χρημάτων τους, χωρίς να επιβάλλουν στην Ελλάδα νέα μέτρα, συνέχισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook