Υπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ καταδικάστηκε από γαλλικό δικαστήριο για δυσφήμιση, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της δεξιάς η οποία υπενθύμισε την προεκλογική δέσμευση του νέου προέδρου ότι δεν θα περιβάλλεται από πολιτικούς που βαρύνονται με καταδίκες.

Ο Αρνό Μοντεμπούρ, υπουργός Παραγωγικής Ανάκαμψης, καταδικάστηκε σε πρόστιμο ενός ευρώ επειδή τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε χαρακτηρίσει «απατεώνες» τους πρώην διευθυντές της ακτοπλοϊκής εταιρείας Seafrance η οποία ήταν υπό εκκαθάριση κατόπιν δικαστικής εντολής.

«Ζητώ την άμεση παραίτηση του Μοντεμπούρ που καταδικάστηκε από δικαστήριο, εξ ονόματος της αρχής που πρεσβεύει ο Ολάντ», ανέφερε στο Twitter η Ναντίν Μορανό, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί.

Ο Μοντεμπούρ, την εποχή που ήταν βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, είχε χαρακτηρίσει «ανίκανους», «αλήτες αφεντικά» και «απατεώνες» τους διευθυντές της Seafrance, σε συνάντηση που είχε με συνδικαλιστές, παρουσία δημοσιογράφου ο οποίος αναπαρήγαγε στην εφημερίδα του τις δηλώσεις αυτές.

Η Seafrance ήταν η τελευταία γαλλική εταιρεία που συνέδεε το Καλέ, στη βόρεια Γαλλία, με το Ντόβερ της νότιας Αγγλίας. Έκλεισε οριστικά στις 9 Ιανουαρίου, μετά από πολλές εβδομάδες αβεβαιότητας για την επιβίωσή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook