Την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 θα διεκδικήσουν στον τελικό γύρο της διαδικασίας το Τόκιο, η Μαδρίτη και η Κωνσταντινούπολη.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) μείωσε στις τρεις τις πόλεις οι οποίες διεκδικούν την διοργάνωση της σημαντικής διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης χθες στο Κεμπέκ του Καναδά. Η Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, καθώς και το Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, αποκλείστηκαν.

Η ΔΟΕ αναμένεται να λάβει την οριστική της απόφαση για την διοργανώτρια χώρα και πόλη την 7η Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα δήλωσε σήμερα πως η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από το Τόκιο θα συμβολίζει την ανάκαμψη της χώρας μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011

Το Τόκιο, η Μαδρίτη και η Κωνσταντινούπολη είναι οι τρεις πόλεις που διεκδικούν τους Αγώνες, μετά τον αποκλεισμό από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή της πρωτεύουσας του Κατάρ Ντόχα και του Αζερμπαϊτζάν Μπακού.

Η ΔΟΕ θα αποφασίσει τον Σεπτέμβριο του 2013 ποια χώρα θα αναλάβει την διοργάνωση μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

«Αποτελεί πραγματική τιμή το Τόκιο να επιλέγεται ανάμεσα στις τρεις πόλεις. Η ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων θα είναι το σύμβολο της ανάκαμψης της Ιαπωνίας μετά την τραγωδία της περασμένης χρονιάς», τόνισε ο Νόντα.

Το Τόκιο είχε οργανώσει του πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ασία το 1964.

Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook