Σε 33 χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 3.500 δολαρίων, για προδοσία, καταδικάστηκε ο πακιστανός γιατρός που βοήθησε τις ΗΠΑ να βρουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με αξιωματούχους.  

Ο Σακήλ Αφρίντι κατηγορήθηκε ότι με την πρόφαση ότι πραγματοποιούσε εκστρατεία εμβολιασμού, κατάφερε να βοηθήσει την CIA να πάρει δείγμα DNA του ηγέτη της Αλ Κάιντα και μελών της οικογένειας του για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητα και παρουσία του στο συγκεκριμένο οίκημα στην Αμπονταμπάντ του Πακιστάν.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δικαστήριο της περιοχής καταδίκασε τον Αφρίντι για προδοσία. Σύμφωνα με το δίκαιο της τοπικής φυλής δεν επετράπη στον πακιστανό γιατρό να παρουσιάσει στοιχεία προς υπεράσπιση της θέσης του, ούτε να προσλάβει δικηγόρο.

Η εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νιούλαντ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως δεν υπάρχει βάση για τις κατηγορίες σε βάρος του γιατρού, ούτε για την σύλληψη και κράτηση του.

Επίσης ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, δήλωσε ότι ο Σακήλ Αφρίντι βοήθησε σημαντικά στην εύρεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ζήτησε απ’ τις πακιστανικές αρχές να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ χαρακτήρισε την σύλληψη του «σημαντικό λάθος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook