Η 39η επέτειος του Κινήματος του Ναυτικού τον Μάιο του 1973 τιμήθηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αντιτορπιλικό «Βέλος», στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στο Τροκαντερό.

Στην τελετή παρέστησαν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παύλος Αποστολίδης, εκπρόσωποι κομμάτων, οι τοπικές αρχές και άλλοι επίσημοι.

Το Κίνημα του Ναυτικού επιβεβαίωσε τη βαθιά πίστη των Ελλήνων στη δημοκρατία και την ελευθερία, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος, επαναλαμβάνοντας ότι η διολίσθηση στον οικονομικό τομέα ανακτάται, οι διολισθήσεις όμως στον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό τομέα πολύ δύσκολα ανακτώνται.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα παγκοσμίως και το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει υψηλό, παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία.

Ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, διαβεβαίωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό παραμένει σωστός φύλακας των ιδανικών που η Ελλάδα μεταλαμπάδευσε σε ολόκληρη την οικουμένη.