Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Ορεινού Αγώνα “Psiloritis Race”, Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανωγείων και ο Δήμος Ανωγείων σας καλούν στην τελετή έναρξης και στην εκκίνηση του Διεθνούς Ορεινού αγώνα “Psiloritis Race”, που θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το πρωί της Κυριακής 27 Μαΐου στην τοποθεσία οροπέδιο Νίδας, κάτω από το σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 07:30 π.μ. το πρωί της Κυριακής 27 Μαΐου 2012, από την τοποθεσία οροπέδιο Νίδας του Ψηλορείτη.

Ο Αγώνας αποτελεί κριτήριο συμμετοχής του Olympus Marathon

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

\”Η ιδέα για ένα ορεινό αγώνα στην Κρήτη, με υψηλές όμως διεθνείς προδιαγραφές, γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2008 στον Όλυμπο. Η αγάπη μας για το βουνό που ανατράφηκε ο Κρηταγενής Δίας, τον Ψηλορείτη, η προβολή της φυσικής ομορφιάς τού ορεινού του όγκου αλλά και όλης της Κρήτης, μεταμόρφωσε τελικά την ιδέα σε πράξη. Με τη συμπαράσταση και την αγκαλιά των ανθρώπων που αγαπούν την Κρήτη και λατρεύουν το ορεινό τρέξιμο στη φύση, οργανώνουμε αυτό τον αγώνα που έχει την επωνυμία \”Psiloritis Race\” (PR).

Ο διεθνής ορεινός αγώνας «Psiloritis Race» αποτελεί μια αθλητική συνάντηση που προβάλλει τη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την επαφή με τη φύση. Ο αγώνας, εκτός από τη μοναδικότητα της Ορεινής Κρήτης και τη συναρπαστικότητα που προσφέρει ένα μοναδικό ορεινό άθλημα αντοχής και περιπέτειας μαζί, στοχεύει να προσελκύσει αλλά και να αναδείξει έλληνες και ξένους αθλητές που αφοσιώνονται στο ορεινό τρέξιμο, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός επίπονου αγώνα διάρκειας επτά περίπου ωρών. Γι\’ αυτό και οι αθλητές που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον Psiloritis Race (PR) θα εφαρμόσουν τη φιλοσοφία της ημιαυτονομίας, μεταφέροντας ελάχιστο υποχρεωτικό εξοπλισμό που θα τους προσφέρει τόσο ασφάλεια όσο και αυτάρκεια στη διάρκεια του αγώνα, παρά τη συστηματική και σε τακτά χρονικά διαστήματα τροφοδοσία της διοργάνωσης.

Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα Psiloritis Race (www.psiloritisrace.com) για να φιλοξενηθούν όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα, καθώς επίσης και ένα χώρο στο Facebook που αγκαλιάστηκε από 4500 φίλους από όλο τον κόσμο. Η ανταπόκριση έχει υπερβεί κατά πολύ κάθε προσδοκία της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία, μέσω της οργανωτικής αρτιότητας αυτού του καινοτόμου αγώνα που με πολύ μεράκι και φροντίδα διοργανώνεται, στοχεύει στην προσέλκυση από χρονιά σε χρονιά όλο και περισσότερων αθλητών .

Με τη δική σας συμμετοχή, είτε ως αθλητές είτε ως εθελοντές είτε ως θεατές, αλλά και τις ιδιαίτερα χρήσιμες επισημάνσεις σας ή τα σχόλιά σας, θα μας βοηθήσετε να στοχεύσουμε σε ένα άριστο αποτέλεσμα αφού ο αγώνας ανήκει αποκλειστικά σε σας. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στον αγώνα με όποιον τρόπο επιλέξετε εσείς.

Τρέξε στα βήματα του Δία.

“Σαν ανεβείς στην κορυφή του Ψηλορείτη στης Ίδης το βουνό φαίνεται όλο το κορμί απ’την ωραία Κρήτη γιατί να θέλεις ν’ανεβείς στον ουρανό;

Πρίνοι, κυπαρισσόδεντρα, σφεντάμοι χαμηλά κρατούν τους βράχους στέρεα , θεμέλια του βουνού , ψηλά οι μαδάρες λιάζονται , χαίρονται το χιονιά πετροβολούν τσ’ αέρηδες και στα κρεμνά του κτίζονται φωλιές του αητού.

Στα βοσκοτόπια πρόβατα χαμηλόθωρα και σβέλτες αίγες κερασφόρες βοσκαρίζουνε της πέτρας τ’αχαμνά γαλακτοφόρα φρύγανα.

Τυριά της τρύπας ξακουστά απ’τα τυροκομιά του Δία στα μιτάτα του θα βρεις να τα προσφέρουνε φιλόξενα οι βοσκοί του . Σαν έρθει η ισοπεδότρα νύχτα σε τέτοιο τόπον όμορφο και φέρει ο Ορφέας ύπνο στο κορμί σου για ν’αναπαυτείς , όλα μπορείς να τα ονειρευτείς . Και σαν ξυπνήσεις το πρωί με τη δροσιά , απάνω στο βουνό με ζωντανή φωνή θ’αναφωνήσεις : δεν θέλω να βρεθώ στον Ουρανό ! “

Πρόγραμμα Αγώνα

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2012

05:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

07:30 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ 35 km ΑΠΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ NIΔΑΣ
(ANΩΓΕΙΑ)

09:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 8,5 km ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΜΑΡΙΟΥ

09:15 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 2 km ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΚΑΛΟΤΑΣ
ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ

09:30 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 2 km

09:45 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 8,5 km

10:30 AΦΙΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 km

13:00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

13:30 TEΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

14:00 ΓΕΥΜΑ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

14:30 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΘΛΗΤΗ 35 km

16:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook