Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Φαιστού πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά το «Φεστιβάλ Ματάλων 2012» που πέρυσι απέκτησε πανελλήνια αλλά και παγκόσμια απήχηση.

Το Φεστιβάλ πρόκειται να εξελιχθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από 2 έως 4 Ιουνίου, με πλούσια καλλιτεχνικά και μουσικά δρώμενα, χορό, και παράλληλες εκδηλώσεις, όλες δωρεάν για το κοινό.

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη παρουσία εκπροσώπων από μουσικά σύνολα που θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στο Φεστιβάλ, αναφέρθηκαν στον επιτυχημένο θεσμό που αναδεικνύει και προβάλλει την Κρήτη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης τόνισε ότι «είναι υποχρέωση μας να στηρίζουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία.

Η λογική της Περιφέρειας δεν είναι να κάνει τις δικές της εκδηλώσεις-φεστιβάλ. Προτιμά να στηρίζει πολιτιστικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες των δήμων, των πολιτιστικών φορέων της κοινωνίας, και να συμμετέχει στην συνδιοργάνωση αυτών.

 Η εκδήλωση αυτή προβάλλει τον Νότο, και η δουλειά που κάνει η δήμαρχος Φαιστού αναδεικνύει ολόκληρο το Νότο της Κρήτης, και εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή που μεταξύ άλλων τονώνει τουριστικά τον τόπο».

Η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη αναφερόμενη στο Φεστιβάλ δήλωσε ότι θα πρόκειται για μια «‘ζωντανή σκηνή’ και μέσα από το φεστιβάλ θέλουμε να στείλουμε μηνύματα αισιοδοξίας, και ειρήνης. Θέλουμε αυτή η γκρίζα και σκούρα εικόνα που υπάρχει ειδικά στις καρδιές των Ελλήνων, να υπάρξει το τριήμερο αυτό μια όμορφη απόδραση».

Στο Φεστιβάλ μεταξύ άλλων καλλιτεχνών θα συμμετάσχει και ο γνωστός -Ελληνικής καταγωγής-ηθοποιός και τραγουδιστής μιούζικαλ Πίτερ Κάρει (Πέτρος Καραγιάννης), ο οποίος πρόκειται να συμμετάσχει το φετινό Καλοκαίρι σε εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook