Η κηδεία έγινε από την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία στο Nashville, Tennessee σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Η Donna μετακόμισε στην «Πόλη της Μουσικής των ΗΠΑ» το 1994 γιατί έλεγε ότι είναι μία πόλη κοντά στην καρδιά της.

Οι συγγενείς της που παρευρέθησαν αναμενόταν να την αποχαιρετίσουν τραγουδώντας τον γκόσπελ ύμνο «We\’ve Come This Far By Faith». Μαζί με την οικογένειά της, το «παρών» έδωσαν ο μουσικός παραγωγός David Foster, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους Michael Jackson, Beyonce και Madonna, καθώς και ο Ιταλός παραγωγός Giorgio Moroder.

Φίλοι της αείμνηστης καλλιτέχνιδος, που με τον σύζυγό της Bruce Sudano είχαν τρεις κόρες και τέσσερα εγγόνια, έλεγαν πως πρόσφατα τους έλεγε ότι είναι υγιής κι ότι φρόντιζε καλά τον εαυτό της. Σύμφωνα με πηγές, η Summer θεωρούσε ότι έπαθε καρκίνο του πνεύμονα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της11ης Σεπτεμβρίου. Επειδή έτυχε εκείνη την τραγική ημέρα να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, η καλλιτέχνις που έμενε κοντά στην περιοχή, ισχυριζόταν ότι εισέπνευσε όλα τα τοξικά της έκρηξης όπως και τη σκόνη που περιείχε ασβέστιο, υδράργυρο και αμίαντο, από την κατάρρευση των κτιρίων, με αποτέλεσμα να πληγούν ανεπανόρθωτα οι πνεύμονές της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama σε γραπτή του ανακοίνωση, απέτισε φόρο τιμής στην ερμηνεύτρια: «Η Donna ήταν πράγματι η βασίλισσα της Disco. Η φωνή της είναι αξέχαστη και η μουσική βιομηχανία έχασε έναν θρύλο πολύ σύντομα».

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook