Νέο ραντεβού έχουν δώσει σήμερα το απόγευμα οι κάτοικοι της Πάτρας, για να διαδηλώσουν για τέταρτη ημέρα κατά των μεταναστών στην περιοχή τους, με αφορμή την δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά από τρεις Αφγανούς το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η συγκέντρωση των κατοίκων είχε προγραμματιστεί για τις έξι το απόγευμα στο νότιο λιμένα, ωστόσο η προσέλευση είναι μικρή. Επιπλέον, ομάδα κατοίκων θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Δημαρά, ο οποίος έχει ζητήσει να επικρατήσει ηρεμία και να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην πόλη.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αντιραστιστικές κινήσεις θα κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης, με τους πρώτους διαδηλωτές να έχουν ήδη συγκεντρωθεί.

Το βράδυ της Τετάρτης έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής – Πατραϊκής σημειώθηκαν νέα βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε δώδεκα προσαγωγές ατόμων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 50 άτομα, τα οποία μετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και απομάκρυναν τα άτομα από την περιοχή.

Οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν νέα επεισόδια.

Μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Θανάση Λαζανά πάντως και στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό ένα καντήλι εξακολουθεί να καίει, ενώ γείτονες, φίλοι και συγγενείς του παιδιού δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα αυτό που έχει συμβεί.

\”Να τους φουντάρουνε να τελειώνουμε, δεν είμαι ρατσιστής, αλλά προκειμένου να προστατέψω την οικογένειά μου θα γίνω. Εγώ τους βοηθούσα, αλλά τώρα τους έχω μισήσει\” δηλώνει χαρακτηριστικά ένας από τους γείτονες…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook