Την έντονη διαμαρτυρία τους μετά τη δημοσίευση του νέου οργανισμού λειτουργίας του νοσοκομείου Ιεράπετρας εκφράζουν οι εργαζόμενοι αλλά και πολίτες της περιοχής που ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις. Όπως λένε ο νέος οργανισμός αποδυναμώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το νοσοκομείο και διαψεύδει τις υποσχέσεις που έχουν λάβει για πλήρη λειτουργία τουλάχιστον των 4 βασικών κλινικών.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων καταφέρεται με έντονο τρόπο κατά των υπευθύνων της ΥΟΕ, του δημάρχου Ιεράπετρας αλλά και των τοπικών βουλευτών του Λασιθίου. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:  

"Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας έχει επιστήσει επανειλημμένα την προσοχή των ιθυνόντων, του ιδρύματος, της πόλης μας για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Έχουμε τονίσει σε όλους τις ελλείψεις σε προσωπικό που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του.

Λάβαμε υποσχέσεις από το Διοικητή του Νοσοκομείου, το Δήμαρχο, τον Υπεάρχη Κρήτης κ. Καρατζή, το γ.γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Τιμοσίδη, τον Υπουργό κ. Λοβέρδο και βεβαίως από τον βουλευτή του νομού κ. Καρχιμάκη, ότι το Νοσοκομείο θα έχει οπωσδήποτε τις 4 βασικές κλινικές πλήρως ανεπτυγμένες .

Σήμερα διαπιστώνουμε ότι υπέγραψαν έναν οργανισμό -έκτρωμα-, για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας που το θερίζει, μια μέρα πριν παραιτηθούν ως κυβέρνηση. Υπογράφτηκε και επίσημα η καταδίκη του Νοσοκομείου και η εξαθλίωση της Υγείας των πολιτών.

Είχαμε πρόβλημα στην Παθολογική κλινική και την αποτελείωσαν. Έχουμε μια Καρδιολογική κλινική που λειτουργεί και την κλείνουν. Η Παιδιατρική και η Πνευμονολογική κλινική κλείνουν. Το Κ.Υ. αποδιοργανώνεται . Δεν θα μπορεί να γίνεται η συνταγογράφιση των φαρμάκων.

Ποιόν κοροϊδεύετε κύριοι;;;

Είχαμε δίκιο που δεν σας εμπιστευτήκαμε.

κ. Μαρκόπουλε γιατί δεν παραιτηθήκατε τελικά? Για να ολοκληρώσετε την αποστολή όπως και ο προκάτοχός σας;
κ. Αναστασάκη συνεχίζετε να πιστεύετε τις υποσχέσεις που σας έδιναν? Πού είναι η κόκκινη γραμμή που τόσες φορές αναφέρατε;
κ. Μαυρικάκη τώρα καταλαβαίνουμε το λόγο της σιωπής σας. Εκ του αποτελέσματος η σιωπής σας, δείχνει συνενοχή.
κ. Καρατζή μέχρι πότε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα;
κ. Καρχιμάκη γιατί μας καθησυχάζατε και συνεχίζετε ακόμα; Δεν είχατε καταλάβει τι γινόταν; Η αγωνία του κόσμου δεν έφθασε στ΄ αφτιά σας; Τώρα θα αναστείλετε την ισχύ του διατάγματος; Όταν υπογραφόταν που ήσασταν;
κ. Πλακιωτάκη αλήθεια, ΥΠΑΡΧΕΤΕ;

κύριοι, ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .

Το Σάββατο 26/5 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί με πολίτες διοργανώνουν συγκέντρωση στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στις 7.30 το βράδυ για να συντονίσουν τους αγώνες τους με όλη την κοινωνία.
Τη Δευτέρα 28/6 στις 9.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο.