Aδικαιολόγητη, εμπαθής και ατεκμηρίωτη χαρακτηρίζει με σχετική δήλωσή του ο βουλευτής Λασιθίου, Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης την απόφαση του προηγούμενου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδου για συνολική υποβάθμιση των Νοσοκομείων Σητείας και Ιεράπετρας.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ.Πλακιωτάκης δεσμεύεται ως αυριανός βουλευτής Λασιθίου για την αποκατάσταση αυτής της άδικης, λανθασμένης και επικίνδυνης απόφασης, όπως χαρακτητιστικά αναφέρει, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Είναι, άλλωστε, απαράδεκτο να διακυβεύεται –με αλόγιστες οριζόντιες περικοπές- το κεκτημένο και αναφαίρετο δικαίωμα της Υγείας. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μια τέτοια απόφαση” τονίζει ο κ. Πλακιωτάκης.

Η Δήλωση του κ. Γιάννη Πλακιωτάκη:

“Η απόφαση του προηγούμενου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδου για συνολική υποβάθμιση των Νοσοκομείων Σητείας και Ιεράπετρας είναι αδικαιολόγητη, εμπαθής και ατεκμηρίωτη.

Επιβεβαιώνει δυστυχώς πρότερο ισχυρισμό μου ότι πραγματικά είναι εκτός τόπου και χρόνου, αφού ως σύγχρονος Μαυρογιαλούρος διακρίνεται για αναντιστοιχία των λόγων και έργων του, παίρνοντας καίριας σημασίας και επιζήμιες αποφάσεις δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές.

Δεν είναι δυνατή ούτε η μετατροπή των οργανισμών ούτε η μείωση του, ήδη, ανεπαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά περίπου 40%. Από μια τέτοια εξέλιξη πρόκειται να κινδυνεύσουν ανθρώπινες χωές, καθώς το Λασίθι είναι μια ιδιαίτερη περιοχή, γεωγραφικά και επιχειρησιακά.

Γιατί δε μπορούμε και δεν πρέπει να παραβλέψουμε τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα του τόπου μας, με τα τρία μεγάλα αστικά κέντρα (Σητεία, Ιεράπετρα, Άγιος Νικόλαος), τη διασπορά του πληθυσμού, τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και το κακό οδικο δίκτυο, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις καθιστά δύσκολη, αν όχι οριακή, την έγκαιρη μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία.

Ούτε μπορούμε να μη λάβουμε υπόψιν μας την ολοένα και αυξανόμενη τουριστική κίνηση, καθώς και το ότι το σύστημα υγείας του Λασιθιου εξυπηρετεί και γειτονικές, εκτός νομού, περιοχές.

Δεσμεύομαι, λοιπόν, ως αυριανός βουλευτής Λασιθίου για την αποκατάσταση αυτής της άδικης, λανθασμένης και επικίνδυνης απόφασης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Είναι, άλλωστε, απαράδεκτο να διακυβεύεται –με αλόγιστες οριζόντιες περικοπές- το κεκτημένο και αναφαίρετο δικαίωμα της Υγείας. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μια τέτοια απόφαση”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook