Ο σύλλογος εθελοντικής προσφοράς και στήριξης παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο «Ορίζοντας» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 1 Ιουνίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Χανίων, με θέμα τη δωρεά μυελού των οστών, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας επιζώντων του καρκίνου.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί και κάλεσμα προς όλους τους Κρητικούς να βοηθήσουν τρία μικρά παιδία από τα Χανιά, τα οποία χρειάζονται επειγόντως μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Στέλιος Γραφάκος, διευθυντής της μονάδας μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών στο νοσοκομείο Αγία Σοφία , ο επιζών του καρκίνου – λήπτης μυελού των οστών Ηρακλής Καϊλάς καθώς και ένας εκ των εθελοντών του συλλόγου και ιερέας π. Γεώργιος Περάκης.

H εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν "θερμά την Τράπεζα Χανίων για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς και το KALLISTON Grecotel Luxury Resort για τη δωρεάν διαμονή των προσκεκλημένων ομιλητών".

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

20:00 – 20:30 Προσέλευση κοινού

20:30 – 20:40 Χαιρετισμοί:
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός
Σπύρος Αδοντάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας»

20:40 – 20:50 Ομιλία Στέλιου Γραφάκου, Διευθυντή της Μονάδας Μεταμοσχεύσεως Μυελού των Οστών του νοσοκομείου «Αγία Σοφία".

20:50 – 21:00 Ομιλία Ηρακλή Καϊλά, Επιζών καρκίνου – λήπτης μυελού των οστών

21:00 – 21:10 Ομιλία π. Γεώργιου Περάκη, Ιερέα - Εθελοντή του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας»

21:10 – 21:15 Προβολή μικρής διάρκειας βίντεο με τη μαρτυρία της πρώτης ελληνίδας εθελόντριας δότριας μυελού των οστών Νικολέτας Ευριπίδου

21:15 Ερωτήσεις κοινού - Κλείσιμο