Από το πρωί της Κυριακής βρίσκεται στα Χανιά, η εθνική μας ομάδα χάντμπολ ανδρών, για την αναμέτρηση με την Ολλανδία, την Τετάρτη στο ΔΑΚ Κλαδισού, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

Είναι ο 3ος αγώνας για την εθνική μας ομάδα, που μετέχει στον 6ο προκριματικό όμιλο, στον οποίο εκτός από την Ολλανδία, συμμετέχουν και οι Τσεχία, Νορβηγία.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Μάντζος, δήλωσε για τον αγώνα: «Πρώτος στόχος είναι να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ευελπιστούμε ότι θα περάσει και από μια νίκη, που θα μας δώσει 2 πολύτιμους βαθμούς. Επίσης θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο, που θα έρθει σ΄ αυτό το πολύ ωραίο γήπεδο για να μας ενισχύσει. Είναι η 1η φορά που έρχεται στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά, η εθνική χάντμπολ και σίγουρα θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε. Μέχρι τώρα στην προετοιμασία όλα πάνε καλά, με τα παιδιά να έχουν κέφι στις προπονήσεις».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Μάντζος, έχει στην διάθεση του, στα Χανιά, 17 παίκτες, μεταξύ των οποίων και τον Χανιώτη πίβοτ του ΑΟ Κύδων Νίκο Κοκολοδημητράκη. Αναλυτικά η ελληνική αποστολή: Αλέξης Αλβανός (Λούμπεκε/Γερμανία), Γιώργος Χαλκίδης (Βετσλάρ/Γερμανία), Κώστας Τσιλιμπάρης (Κοβερσάνο/Ιταλία), Σπύρος Μπαλωμένος (Ρουνάρ/Νορβηγία), Νίκος Ρηγανάς (Κωστάντζα/Ρουμανία), Δημήτρης Τζιμούρτος (Αϊντραχτ Χιλντεσχάϊμ/Γερμανία), Νίκος Τζούφρας (Φίλιππος Βέροιας), Θόδωρος Ευαγγελίδης (Φίλιππος Βέροιας), Βύρων Παπαδόπουλος (ΕΣΝ Βριλησσίων), Γιώργος Βακάλης (ΑΕΚ), Ευγένιος Κουλούρης (ΑΕΚ), Χριστόφορος Μπακαούκας (ΑΕΚ), Γιώργος Ζαραβίνας (Διομήδης Άργους), Νίκος Μουντζουρίδης (ΑΣΕ Δούκα), Γιώργος Μαστορογιάννης (ΑΣΕ Δούκα), Βασίλης Κεσίδης (ΧΑΝΘ), Νίκος Κοκολοδημητράκης (Κύδων Χανίων).

*Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 7μμ και θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από την ΕΤ-1.

*Οι ώρες προπονήσεων της εθνικής μας των ανδρών, στο ΔΑΚ Κλαδισού: Δευτέρα 7/3/2011: 10.30-12.30 και 19.00-21.00, Τρίτη 8/3/2011: 10.00-12.00 και 19.00-21.00, Τετάρτη 9/3/2011: 10.30-12.30.

*Η αποστολή της Ολλανδίας, θα έρθει στα Χανιά, την Τρίτη 8/3/2011, στις 8.10μμ και θα προπονηθεί στο ΔΑΚ Κλαδισού, το πρωί της Τετάρτης (9/3/2011) από τις 9πμ έως τις 10πμ.

*Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι: Μίκλος Αντόρκα-Ρόμπερτ Χούκερ (Ουγγαρία), ενώ παρατηρητής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χαντμπολ, ο Κυριάκος Καπλάνης (Κύπρος).

*Στον άλλο αγώνα για την 3η αγωνιστική, του 6ου ομίλου θα παίξουν την Τετάρτη 9/3/2011, η Τσεχία με την Νορβηγία.

Η βαθμολογία, στον όμιλο:

1) Τσεχία (65-45) 4 βαθμοί

2) Νορβηγία (67-55) 4 βαθμοί

3) Ολλανδία (55-68) 0 βαθμοί

4) Ελλάδα (45-64) 0 βαθμοί

Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα, στον 6ο όμιλο:
1η αγωνιστική: Νορβηγία-Ολλανδία: 35-30, Τσεχία-Ελλάδα: 32-20,
2η αγωνιστική: Ολλανδία-Τσεχία: 25-33, Ελλάδα-Νορβηγία: 25-32.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:
Την Τρίτη 8/3/2011, στο ξενοδοχείο «Σαμαριά» στα Χανιά, στη 1.30μμ θα δοθεί η επίσημη συνέντευξη τύπου, για το παιχνίδι Ελλάδας-Ολλανδίας. Θα παραβρεθούν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Μάντζος, παίκτες της εθνικής μας ομάδας, εκπρόσωποι της ΟΧΕ και τοπικών φορέων των Χανίων.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Εν τω μεταξύ, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 9πμ-1μμ στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ Χανίων, θα πραγματοποιηθεί «Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Νομού Χανίων» για μικρούς αθλητές της τετάρτης, πέμπτης και έκτης Δημοτικού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΟΧΕ, της Τοπικής Επιτροπής Χαντμπολ Κρήτης και με τη συμπαράσταση του Υπουργείο Παιδείας δια Δίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με επικεφαλής τον Διευθυντή Σχολικού Αθλητισμού κ Σ. Δασκαλάκη και με τη συμπαράσταση του Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Χανίων και Ρεθύμνου κ. Γ.Λυρώνη.

Τη δράση συντονίζουν οι προπονητές, Νατάσα Ότοβιτς και Δημήτρης Πουλιδάκης.

Την Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση της πρωινής προπόνησης, στην εκδήλωση στο ΕΑΚ Χανίων, θα παραβρεθούν και παίκτες της Εθνικής μας ομάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook