Οι γαλλικές τράπεζες εντείνουν τις προσπάθειες τους για την εκπόνηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης γύρω από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Οι αυξημένες προετοιμασίες από τις τράπεζες, που περιλαμβάνουν τις Credit Agricole, BNP Paribas και Societe Generale , ακολουθούν τις πληροφορίες που μετέφεραν πηγές στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τις οποίες η κάθε χώρα της Ευρωζώνη θα πρέπει να προετοιμάσει ένα σχέδιο για μια πιθανή ελληνική έξοδο.

"Κάθε τράπεζα έχει αυτή τη στιγμή μια ομάδα εργασίας που εξετάζει τις πιθανές συνέπειες από την επιστροφή στη δραχμή", δηλώνει τραπεζίτης με έδρα το Παρίσι.

Μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2011 ο συνολικός διασυνοριακός δανεισμός της Γαλλίας προς την Ελλάδα έφτανε τα 44,4 δισ. ευρώ, μέγεθος σημαντικά μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο γερμανικό δανεισμό στα 13,4 δισ. ευρώ μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

"Οι τράπεζες εκπονούν σχέδια έκτακτης ανάγκης σχετικά με μια ελληνική έξοδο, ωστόσο είναι κατανοητό γιατί δεν θέλουν να το πουν δημοσίως", δήλωσε στο πρακτορείο σύμβουλος σε γαλλικές τράπεζες.

Τραπεζίτης ο οποίος συμβουλεύει ευρωπαϊκές τράπεζες δήλωσε ότι οι γαλλικές τράπεζες έχουν επιταχύνει τις προετοιμασίες τους για μια ελληνική έξοδο μετά από σχετικό αίτημα των ρυθμιστικών αρχών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αναφέρει το πρακτορείο.

Τέτοιες προετοιμασίες θα έρχονταν σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις επίσημων πηγών ότι μια ελληνική έξοδος παραμένει τόσο απομακρυσμένη πιθανότητα ώστε δεν υπάρχει λόγος να καταρτιστούν ειδικά σχέδια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σχολιάζει το Reuters.

capital.gr