Με τη συμμετοχή και του δήμου Μαλεβιζίου, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Αμουδάρας, στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων καθαριότητας “Clean up the MED – 2012”.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν ενεργά τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής, εργαζόμενοι σε αυτά, λιμενικοί από Α’ τμήμα Λινοπεραμάτων και εθελοντές του δήμου Μαλεβιζίου. Οι εκδηλώσεις αυτές οργανώνονται και συντονίζονται από την Ιταλική Οικολογική Οργάνωση LEGAMBIENTE, ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Στην Ελλάδα οι δραστηριότητές υποστηρίζονται από την "Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης" και το δίκτυο "Εθελοντισμός και Φυσικό Περιβάλλον".

Στόχος της εκδήλωσης εκτός της καθαριότητας των παραλιών ήταν η ευαισθητοποίηση των δημοτών στα θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και η ανάδειξη της συμβολής του, στην ποιότητα ζωής και στην ανάπτυξη του κρητικού τουρισμού. Στη δράση συμμετείχαν τα ξενοδοχεία APPOLONIA BEACH, ΑGAPI BEACH, SANTA MARINA, και στην ακτή του Φόδελε, το FODELE BEACH.