«Σήμερα η FAI, άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, είναι η πραγματική τρομοκρατία, η απειλή της δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί», δήλωσε ο αρχηγός της ιταλικής αστυνομίας, Αντόνιο Μαγκανέλι, κατά τη διάρκεια των εορταστικών τελετών για τα 160 χρόνια από την ίδρυση του σώματος.

«Έχουμε την υποχρέωση να συλλάβουμε, το γρηγορότερο δυνατό, τους αυτουργούς της επίθεσης κατά του μάνατζερ Ρομπέρτο Αντινόλφι, που σημειώθηκε στη Γένοβα στις 7 Μαΐου. Η σύλληψη αυτή θα αποτελέσει και την πραγματική, πιο αποτελεσματική πρόληψη», προσέθεσε ο Μαγκανέλι.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους Ιταλούς εισαγγελείς και όπως αναφέρεται σε προκήρυξη της οργάνωσης «FAI, πυρήνας Όλγα», «πρόκειται να πληγούν τουλάχιστον άλλοι επτά στόχοι, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Έλληνες, μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που βρίσκονται στη φυλακή».

Ανώτατοι ιθύνοντες των μυστικών υπηρεσιών της Ρώμης, έχουν δηλώσει ότι «μετά από μια προσωρινή παύση, λόγω των ερευνών, είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέες επιθέσεις κατά ιταλικών συμφερόντων στην Ελλάδα και κατά ελληνικών στην Ιταλία».

«Οι λογικές του εκφοβισμού και του τρόμου δεν πρόκειται ποτέ να τύχουν ανοχής.

Μια επιτακτική ανάγκη που γίνεται ακόμη αμεσότερη, μετά και την ελεεινή επίθεση κατά των μαθητών στο Μπρίντιζι, το περασμένο Σάββατο», υπογράμμισε η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι.

protothema.gr