Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης έστειλε υπόμνημα – επιστολή στους αρμόδιους φορείς σχετικά με τη στελέχωση και λειτουργία του Ιατρείου του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων, ύστερα και από γραπτό αίτημα του Αερολιμενάρχη του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων.

Ο κ. Βουλγαράκης, με την επιστολή του, υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη επαρκούς επάνδρωσης του Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του, δεδομένου ότι σήμερα η κάλυψη είναι ανεπαρκής αφού υπάρχει μόνο μία γιατρός η οποία χρησιμοποιείται και στο Κέντρο Υγείας Βάμου για εφημερίες.

Ο Κρατικός Αερολιμένας Χανίων, όπως αναφέρει ο κ. Βουλγαράκης στην επιστολή του, ως βασική τουριστική υποδομή που αποτελεί ισχυρό πυρήνα ανάπτυξης της τοπικής και εθνικής οικονομίας, θα πρέπει να διαθέτει όλη την απαραίτητη υποδομή, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις προδιαγραφές ενός σύγχρονου και ασφαλούς τουριστικού προορισμού, ιδιαίτερα εν όψει της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας μας.

Έτσι, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη ενός σύγχρονου ιατρείου, πλήρως εξοπλισμένου και επανδρωμένου με το απαραίτητο προσωπικό που θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, θεωρείται ευνόητο για έναν σύγχρονο Κρατικό Αερολιμένα όπως είναι αυτός των Χανίων, ο οποίος είναι 24ης λειτουργίας και αποτελεί την βασική πύλη διακίνησης χιλιάδων επιβατών και έναν από τους βασικούς Μεσογειακούς τουριστικούς προορισμούς.