Την πεποίθηση ότι πλέον διαμορφώνονται οι συνθήκες για την αλλαγή των συσχετισμών και την αναθεώρηση δυσμενών όρων του Μνημονίου εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε στην Ιπποκράτους με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

Ο κ. Σβόμποντα τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές και ειδικά εάν θέλει να αναπροσαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα και το μνημόνιο, πρέπει να περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και «ιδιαίτερα» του κ. Βενιζέλου, τον οποίο «εμπιστεύονται στην ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα».

Ειδικότερα και όπως δημοσιεύει το protothema.gr, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «τώρα βρισκόμαστε σε μια θέση που μας επιτρέπει να επαναπροβάλουμε τις ιδέες αυτές για να ανακουφίσουμε τον λαό, να προστατεύσουμε την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη γιατί είναι προς το κοινό μας συμφέρον».

Επιπλέον, είπε ότι ο κ. Σβόμποντα με τη παρουσία του εδώ «δείχνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τους πανευρωπαϊκούς συσχετισμούς με βασικό μοχλό το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών» και υπογράμμισε ότι η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στέλνει μήνυμα γι\’ αυτή τη δυνατότητα, «την οποία πρέπει να αδράξουμε ως χώρα και ως Ευρώπη, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε συγκροτημένη στρατηγική και εξειδικευμένες προτάσεις που να πείθουν».

Ο κ. Σβόμποντα είπε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν που προσπάθησε να δείξει τις δυσκολίες αλλά και να υπερβεί την κρίση και ότι συνεπώς «σε όποια νέα κυβέρνηση χρειάζεστε ανθρώπους που μπορούμε να εμπιστευτούμε, ειδικά όταν θέλεις να αναπροσαρμόσεις το οικονομικό πρόγραμμα και το μνημόνιο κάτι που είναι απαραίτητο για να υπάρξει κοινωνική συνοχή και λόγω της ύφεσης».

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν βελτιώνει τα πράγματα το «να ακούμε από κάποια άλλα κόμματα την κακοφωνία, διαφορετικές φωνές και ερμηνείες για το τι θα γίνει μετά.»

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με την αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμαικού SPD, Έλκε Φέρνερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook