Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τις εταιρείες με βάση την παράγραφο 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ, (ΟΕ, ΕΕ, κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ.), μέχρι τις 31 Μαΐου. Επίσης, παρατείνεται και η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ μέχρι τις 8 Ιουνίου.

Η παράταση των προθεσμιών δίνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της προεκλογικής περιόδου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει παράταση και στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, καθώς και για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των υπόχρεων για την υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, παρατείνεται:

1. Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ, (ΟΕ, ΕΕ, κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 25 Μαΐου 2012, παρατείνεται έως και τις 31 Μαΐου 2012 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος:

α. Των παραπάνω υπόχρεων, που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και

β. Των περιπτώσεων που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 της ΑΥΟ ΠΟΛ. 1116/3-5-12, οι οποίες υποβάλλονται υποχρεωτικά στη ΔΟΥ, λόγω αδυναμίας της ηλεκτρονικής υποβολής τους.

2. Η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ για το έτος 2011, για όλους τους υποκείμενους στο φόρο, μέχρι την 8η Ιουνίου 2012.

real.gr από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook