O βουλευτής Λασιθίου, Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Πετσαλάκη και τον τοπικό σύμβουλο κ. Χρήστο Μαμαλούκο της Κοινότητας Βραχασίου.

Ενημερώθηκε για τις ανησυχίες των κατοίκων και τα προβλήματα της περιοχής, ενώ του παραδόθηκε σχετικός ενημερωτικός φάκελος. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ΚΕΠ, το οποίο παρόλο που δημιουργήθηκε και είναι πλήρως εξοπλισμένο από το 2008, παραμένει αναίτια κλειστό, αλλά και σε μελέτες ή έργα που ουσιαστικά έχουν “κολλήσει”.

Χαρακτηριστικό παραδείγμα είναι η ένταξη του Δημοτικού Σχολείου Σισίου στα Σ.Δ.Ι.Τ, επίσης από το 2008, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη εξέλιξη. Παράλληλα εκκρεμεί η τελική περιβαντολλογική μελέτη του παραλιακού μετώπου, το σχέδιο πόλης, αλλά και η δημιουργία του αθλητικού κέντρου Σισίου, παρά το μεγάλο σχετικό ενδιαφέρον των νέων της περιοχής.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Λασιθίου ενημερώθηκε για την αποδυνάμωση της Επιχειρησιακής Βραχασίου Α.Ε, αλλά και για το ότι, σε αντίθεση με άλλους δήμους, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η λειτουργία παραλιών, αν και ολοκληρώθηκαν οι σχετικοί διαγωνισμοί.
Η εικόνα, δηλαδή, η οποία εύγλωττα παρουσιάστηκε, ήταν εικόνας εγκατάλειψης τόσο στην τοπική Κοινότητα Βραχασίου, όσο και στην τουριστική περιοχή.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα είχα μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και διεξοδική ενημέρωση για όλα τα καίρια προβλήματα και τις ανάγκες της Κοινότητας Βραχασίου. Μιας περιοχής η οποία έχει πραγματικά πολλές δυνατότητες και φυσικά πλεονετήματα.

Δυστυχώς, όμως, εδώ και τρία χρόνια δεν προχώρησε καμιά αναπτυξιακή πρωτοβουλία, μελέτη ή έργο, παρά το ενδιαφέρον και τις πιέσεις της τοπικής κοινωνίας.

Η βούλησή μου, ωστόσο, για περαιτέρω ενίσχυση της περιοχής είναι γνωστή και δεδομένη. Είναι, άλλωστε, αδιανόητο να έχουν μείνει στα χαρτιά παρεμβάσεις που είχαν ξεκινήσει επί Νέας Δημοκρατίας. Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook