Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο δημαρχείο Ιλίου, χαρακτηρίζοντας το «κεντροδεξιό μέτωπο» του κ. Σαμαρά μέτωπο της καθαρής δεξιάς, της καραδεξιάς».

Όπως υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, το «κεντροδεξιό μέτωπο» είναι μία «συσπείρωση ακραίων στοιχείων που επανέρχονται στην κοίτη τους στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης».

«Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά και το κόμμα του που με άγχος προσπαθεί να λύσει προβλήματα εσωτερικών συσχετισμών χωρίς αυτοκριτική, συγκεκριμένη πρόταση και αξιοπιστία στην Ευρώπη αλλά ακόμα και στις συντηρητικές κυβερνήσεις που κυριαρχούν», είπε.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ανοίγει επίσης μέτωπο απέναντι σε κάθε εκδοχή της δημαγωγίας και ανευθυνότητας, είτε είναι δεξιά ή ακροδεξιά, αλλά και απέναντι στην αριστερή εκδοχή της δημαγωγίας.

«Ανοίγουμε μέτωπο και με τη δημαγωγία, την ανευθυνότητα, και το λαϊκισμό της ακροδεξιάς αλλά και της κομμουνιστογενούς αριστεράς» είπε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μετωπική σύγκρουση «με συμφέροντα που έλεγαν σε μυστικές συναντήσεις αυτά που δεν τολμούσαν να πουν δημόσια στον ελληνικό λαό».

Επιπλέον, αναφερόμενος στο δεύτερο από τα έξι σημεία της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, δηλαδή τη συλλογική αυτονομία και τις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έδωσε αγώνες με τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν θέλει «κανέναν μεγαλοεργοδότη ή επιχειρηματία να κάνει τον έξυπνο», εξηγώντας ότι κανένας νόμος δεν επιβάλει στους εκπροσώπους ενός εργοδοτικού κλάδου να αλλάξει τους όρους των συμβάσεων που ίσχυαν έως τώρα.
Το Σάββατο ο κ. Βενιζέλος θα περιοδεύσει σε Κορινθία και Αργολίδα. Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο της Κορίνθου, ενώ στις 8 το βράδυ θα έχει άλλη ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Ενδιάμεσα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφτεί το Φράγμα Ασωπού και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Άργους.

Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook