Μία επιστολή που θεωρείται ότι προέρχεται από την εξτρεμιστική οργάνωση Ερυθρές Ταξιαρχίες περιλαμβάνει σήμερα νέο μήνυμα για επιθέσεις κατά πολιτικών, τραπεζιτών και δημοσιογράφων, λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να ξανακυλήσει η χώρα στη δίνη της πολιτικής βίας της δεκαετίας του ’60.

«Η χαραυγή της νέας επανάστασης βρίσκεται εδώ», τονίζεται στην επιστολή, η οποία εστάλη στην εφημερίδα Ιλ Τζορνάλε του Μιλάνου, ιδιοκτησίας του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι Πάολο.

Στην επιστολή τους, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ρίχνουν την ευθύνη για την βομβιστική ενέργεια του Σαββάτου στο Μπρίντιζι στο «φασιστικό κράτος» που «πασχίζει να καταπραΰνει την οργή των μαζών με τον φόβο». Χθες, το πρακτορείο ANSA είχε λάβει επιστολή με την οποία οι Ερυθρές Ταξιαρχίες αρνούνταν την ευθύνη για την βομβιστική ενέργεια κατά του Λυκείου στο Μπρίντιζι.

Στην επιστολή δηλώνεται πως στο νέο κατάλογο των προγραφών περιλαμβάνονται πολιτικοί, προερχόμενοι ιδίως από το Κόμμα της Ελευθερίας (PdL) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τραπεζίτες και «οι δημοσιογράφοι που τους υπηρετούν».

Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες είναι υπεύθυνες για πολυάριθμες επιθέσεις και πολιτικές δολοφονίες στη δεκαετία του ’70, με αποκορύφωμα την απαγωγή και δολοφονία του τότε πρωθυπουργού Άλντο Μόρο, το 1978.

Όσον αφορά την η FAI, την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία , η ιταλική αστυνομία δήλωσε σήμερα ότι « είναι η πραγματική τρομοκρατία, που η απειλή της δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί».

Σύμφωνα με τους Ιταλούς εισαγγελείς και όπως αναφέρεται σε προκήρυξη της οργάνωσης «FAI, πυρήνας Όλγα», «πρόκειται να πληγούν τουλάχιστον άλλοι επτά στόχοι, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Έλληνες, μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που βρίσκονται στη φυλακή».

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook