Ο γαλλικός κολοσσός ειδών πολυτελείας LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA ανακοίνωσε την εξαγορά της Bulgari SpA. H συμφωνία, ύψους 4,3 δισ. ευρώ, θα υλοποιηθεί με μετρητά και ανταλλαγή μετοχών.

Η LVMH θα ανταλλάξει 16,5 εκατομμύρια μετοχές της με το 56% του μετοχικού κεφαλαίου της Bulgari, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας του ιδρυτή του ιταλικού οίκου. Για το υπόλοιπο ποσοστό, η LVMH θα προτείνει στους μετόχους 12,25 ευρώ ανά μετοχή, μέσω δημόσιας προσφοράς.

Ο οίκος Bulgari ιδρύθηκε το 1884 στη Ρώμη από τον Έλληνα μετανάστη Σωτήρη Βούλγαρη. Μετά τη συμφωνία, η οικογένεια του ιδρυτή της θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της LVMH, πίσω από τον επικεφαλής της τελευταίας, Μπερνάρ Αρνώ, ο οποίος θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία.

Η LVMH είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως κατασκευαστής ειδών πολυτελείας. Εκτός από τη Louis Vuitton, βρίσκεται πίσω από αρκετά άλλα ζηλευτά είδη πολυτελείας, όπως τα ρούχα Christian Dior, οι σαμπάνιες Dom Perignon, τα καλλυντικά Guerlain, τα κρασιά Chateau d\’Yquem και τα ρολόγια TAG Heuer.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook