Τελευταία ενημέρωση 13:45

Δύο συνεχείς σεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν στις 11:52 και στις 11:54 το μεσημέρι απο τους σεισμογράφους στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης κοντά στα Μάταλα.

Ο πρώτος σεισμός, στις 11:52, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, είχε μέγεθος 4,5 βαθμών (mb) της κλίμακας Ρίχτερ, εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό του υπολογίζεται σε απόσταση 91 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου ή 49 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Πόμπιας.

Ο δεύτερος σεισμός, στις 11:54, μεγέθους 3,9 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σε απόσταση 62 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Ηρακλείου ή 21 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Πόμπιας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για την συνήθη σεισμολογική δραστηριότητα της περιοχής νότια της Κρήτης, ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται απο τους σεισμολόγους.

Στο μεταξύ στις 13:19 σημειώθηκε μια ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περίπου θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Τυμπακίου.

Δείτε πως κατεγράφησαν οι "δίδυμοι" σεισμοί απο τον σεισμογράφο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου που βρίσκεται στην Σίβα