Το πρώτο – και σημαντικότερο – τεστ της στην Αυστρία, δίνει απόψε (21:30, Mega) η Εθνική, στο Κουφστάιν, με αντίπαλο την Σλοβενία. Τα όσα δει ο Φερνάντο Σάντος θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του αναφορικά με αυτούς που θα «κοπούν».
Την Σλοβενία αντιμετωπίζει απόψε (21:30) στο γήπεδο του Κουφστάιν η Εθνική ομάδα της χώρας μας, στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους. Πρόκειται για το σημαντικότερο από τα δύο (το άλλο θα γίνει στις 31/5 με αντίπαλο την Αρμενία) ματς, καθώς τρεις μέρες αργότερα ο Φερνάντο Σάντος είναι υποχρεωμένος ν’ ανακοινώσει την τελική 23άδα του Euro.
Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται πως έχει ήδη καταλήξει σε ό,τι αφορά στη σύνθεση της 11άδας, καθώς χρησιμοποιεί τους ίδιους ποδοσφαιριστές στη μία ομάδα των «διπλών» στο προπονητικό κέντρο του Κίτσμπουελ.
Αν υπάρχει κάποιο ερωτηματικό αυτό έχει να κάνει με τον «άσο». Τη θέση του τερματοφύλακα διεκδικούν με ίσες, ίσως, πιθανότητες οι Κώστας Χαλκιάς και Μιχάλης Σηφάκης, ενώ «αουτσάιντερ» δείχνει να είναι ο Αλέξανδρος Τζόρβας.
Από εκεί και πέρα, την αμυντική γραμμή θ’ αποτελούν από αριστερά προς τα δεξιά οι: Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσουν, εκτός σοβαρού απρόοπτου, οι Μανιάτης, Κατσουράνης και Καραγκούνης. Στην αριστερή πλευρά θα βρίσκεται ο Σαμαράς και στην αντίστοιχη δεξιά ο Νίνης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Γκέκας (λογικά τη θέση του θα πάρει κάποια στιγμή ο Τοροσίδης).
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν θα γίνουν και δοκιμές άλλων ποδοσφαιριστών, καθώς ο Πορτογάλος θέλει να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την κατάσταση που βρίσκονται. Άγνωστο είναι, ωστόσο, ο αριθμός των αλλαγών που θα γίνουν, καθώς το ραντεβού των ανθρώπων των ομοσπονδιών των δύο χωρών θα κάνουν σύσκεψη το μεσημέρι…
Από την άλλη πλευρά, η Σλοβενία, η οποία έχει ως νέα πρόσωπα στην 26άδα του Σλάβισα Στογιάνοβιτς τους: Ομπλακ, Μπάλαζιτς, Στρούνα, Καμπλ και Κούρτιτς, αναμένεται να παραταχθεί με 4-2-3-1.
Αμφίβολος για το αυριανό παιχνίδι είναι ο Ιλιτσιτς, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο, ενώ δύσκολα θα παίξει κι ο αμυντικός χαφ, Μπατσίνοβιτς, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό.
Εκτός σοβαρού απρόοπτου, η Σλόβενία θα παραταχθεί με τον Χαντάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Μπρέτσκο στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα και τον Γιόκιτς στη θέση του αντίστοιχου αριστερού. Στο κέντρο της άμυνας αναμένονται οι: Σέζαρ και Σούλερ, ενώ μπροστά τους, σε ρόλο αμυντικών χαφ, οι: Ραντοσάβλιεβιτς και Μάτιτς. Στην αριστερή πλευρά θ’ αγωνιστεί ο Μπρσα και στην αντίστοιχη δεξιά ο Λιούμπιανκιτς. Το ρόλο του «δεκαριού» θα έχει, όπως όλα δείχνουν, ο Ίλισιτς (Ντέντιτς) και τη θέση του κλασικού φορ θα καλύψει ο Μάταβζ.

Το προφίλ της Σλοβενίας:

Μια ομάδα η οποία βασίζεται στο πολύ καλό της παιχνίδι από το κέντρο και μπροστά είναι η Σλοβενία. Η ομάδα του Σλάβισα Στογιάνοβιτς, στηρίζεται σε παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται κατά κύριο λόγο σε ομάδες του εξωτερικού, πλην ελάχιστων περιπτώσεων.
Το μεσοεπιθετικό ταλέντο των «δράκων», όπως είναι το παρατσούκλι τους, ξεχειλίζει με τους Ίλιτς, Μπατσίνοβιτς, Μπίρσα και Μάταβζ να αποτελούν ένα τετράγωνο… φωτιά, ενώ αμυντικά οι Σλοβένοι δεν είναι το ίδιο ικανοί.
Αξίζει να σημειώσουμε πως κάτω από τα δοκάρια δεσπόζει ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς, ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Ευρώπης!
Στα φετινά προκριματικά του Εuro 2012, οι Σλοβένοι έμειναν πίσω από την Ιταλία, την Εσθονία και την Σερβία, χάνοντας τα μπαράζ για μόλις 2 βαθμούς, ενώ στο παρελθόν έχουν δώσει το «παρών» στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2002 και του 2010, αλλά και στο Euro του 2000.
Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τον θρύλο του σλοβενικού ποδοσφαίρου, ο οποίος είχε φορέσει και την φανέλα του Ολυμπιακού, Ζλάτκο Ζάχοβιτς, όντας ο ρέκορτνμαν συμμετοχών με 80 αλλά και 35 γκολ, επίδοση η οποία τον κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Το αστέρι: Γίοζιπ Ίλισιτς

Το νέο μεγάλο αστέρι του Σλοβένικου ποδοσφαίρου είναι ο Γίοζιπ Ίλισιτς. Ο μέσος της Παλέρμο στα 24 του, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης, με τις Τσέλσι, Ίντερ, Μίλαν και Λίβερπουλ να τον παρακολουθούν… στενά!
Την φετινή χρονιά δεν κατάφερε να δείξει πολλά λόγω τραυματισμού, ωστόσο θεωρείται ως ένας από τους ανερχόμενους μέσους στην Ευρώπη. Το αριστερό του πόδι είναι… διαβήτης, ενώ δεν είναι… τεμπέλης, όπως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές στην θέση του, καθώς τρέχει να καλύψει χώρους, ενώ έχει εκπληκτική κάθετε πάσα.
Παράλληλα, εξαιρετικός επιθετικός είναι και ο πανύψηλος (έχει ύψος 1,86), Τιμ Μάταβζ, ο οποίος σημείωσε 20 τέρματα την φετινή σεζόν στην Ολλανδία με την Αϊντχόφεν, ενώ το περσινό καλοκαίρι έφτασε μια… ανάσα από την Νάπολι. Είναι θέμα χρόνου να πάρει μεταγραφή σε μια ομάδα που αγωνίζεται σε πιο ανεπτυγμένο πρωτάθλημα…

Το ρόστερ:

Θέση

Όνομα

Ηλικία

Συμ.

Γκολ

Ομάδα

ΤΜΦ

Σαμίρ Χαντάνοβιτς

27

56

0

Ουντινέζε

ΤΜΦ

Γιασμίν Χαντάνοβιτς

34

6

0

Μάριμπορ

ΤΜΦ

Βιντ Μπέλεκ

21

0

0

Kροτόνε

ΤΜΦ

Γιαν Όμπλακ

19

0

0

Μπενφίκα

 

ΑΜ

Μίσο Μπρέτσκο

28

50

0

Κολωνία

ΑΜ

Ντέγιακν Κέλαρ

28

1

0

Σάμσουνσπορ

ΑΜ

Μάρκο Σούλερ

29

31

2

Χαποέλ Τελ Αβίβ

ΑΜ

Μποστιάν Σέζαρ

29

60

4

Κιέβο

ΑΜ

Μπόγιαν Τζόκιτς

26

53

1

Κιέβο

ΑΜ

Γκρεγκόρ Μπάλαζιτς

24

0

0

Καρπάτι

ΑΜ

Άντραζ Στρούνα

23

0

0

Κρακοβία

 

ΜΕΣ

Βάλτερ Μπίρσα

25

53

3

Τζένοα

ΜΕΣ

Άντραζ Κιμ

27

44

4

Βίσλα Κρακοβίας

ΜΕΣ

Γιόζιπ Ίλισιτς

24

15

0

Παλέρμο

ΜΕΣ

Αλεξάντερ Ραντοσάβλιεβιτς

33

31

1

Ντεν Χάαγκ

ΜΕΣ

Ντάρε Βρσιτς

27

12

3

Ολ. Λιουμπιάνας

ΜΕΣ

Ντάριαν Μάτιτς

28

9

0

Κρίβμπας

ΜΕΣ

Αρμίν Μπετσίνοβιτς

23

9

0

Παλέρμο

ΜΕΣ

Αλές Μαρτέι

25

0

0

Μάριμπορ

ΜΕΣ

Κέβιν Καμπλ

21

0

0

Όσναμπρικ

ΜΕΣ

Γιασμίν Κούρτιτς

23

0

0

Βαρέζε

ΜΕΣ

Μίρνες Σίσιτς

30

12

2

ΟΦΗ

 

ΕΠΙ

Ζλάταν Λιούμπιανκιτς

28

34

6

Γάνδη

ΕΠΙ

Ζλάτκο Ντέντιτς

28

40

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

© Copyright 2024 Flashnews.gr - All Rights Reserved

design by WebOlution

powered by