Η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ ανακοίνωσε με έμφαση πως περιμένει την Ελλάδα να φανεί πιστή στις υποχρεώσεις της και στάθηκε ιδιαίτερα στο οτι δεν γίνεται μια ζωή κάποιοι Έλληνες να μην πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν.

Όσον αφορά το κλίμα επικήδειου που αρκετά υστερικά ΜΜΕ καλλιεργούν στην Ελλάδα σχετικά με τη φτώχεια, σημείωσε οτι η φτώχεια βρίσκεται στην υποσαχάρια Αφρική και όχι στην Ελλάδα.

Η κ. Λαγκάρντ μπορεί να ακούγεται ψυχρή και άκαμπτη αλλά δυστυχώς λέει μεγάλες αλήθειες. Δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει η Ελλάδα Αιθιοπία, Ζαϊρ και Ναμίμπια. Ούτε καν Ινδία ή Κίνα.

Ακόμα και μετά από αλλεπάλληλα \”κύματα\” λιτότητας η Ελλάδα βρίσκεται σε απείρως καλύτερη μοίρα από τις πραγματικά δυστυχισμένες χώρες οι οποίες έχουν προσδόκιμο μέσο όρο ζωής τα 50 χρόνια (και αν…).

Άν και η Ελλάδα δεν είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο, η φοροδιαφυγή και η απάτη είναι τόσο βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση αρκετών συμπολιτών μας που αν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ήταν επαρκείς θα ανακάλυπταν, πιθανότατα, αμύθητα πλούτη που θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει τη χώρα από δέκα Μνημόνια.

Όμως, τα πλούτη αυτά αποκτήθηκαν, νομίμως ή παρανόμως, με μια απόλυτα εγωκεντρική αντίληψη, η οποία λέει, \”Εγώ και η φαμίλια μου και οι άλλοι να παν στον κόρακα\”. Το παν είναι η προσωπική όχι απλά επιβίωση αλλά κυριαρχία και εξόντωση των άλλων δια της πλήρους αδιαφορίας και της στέρησης πολύτιμων πόρων από το κράτος.

Το κράτος, με την ευκαιρία, δεν είναι άμοιρο των ευθυνών του. Οι συμβιβασμένοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί που χρόνια έκαναν τα χατήρια ψηφοφόρων, εργολάβων, εκδοτών, κλπ. και διασπάθιζαν το δημόσιο χρήμα, φέρουν ακέραια την ιστορική ευθύνη διότι αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους δε θα χρειαζόταν η Λαγκάρντ, η Μέρκελ και ο κάθε τυχάρπαστος αναλυτής να λοιδορεί ασύστολα τη χώρα.

Όλοι αυτοί θα σιωπούσαν στα λαγούμια τους αν δεν οσμίζονταν τη διαφθορά εκατέρωθεν ανάμεσα σε κράτος και πολίτες.

Εφόσον λοιπόν το παλαιό μοντέλο \”δώσε και σε μένα, μπάρμπα\” κατέρρευσε διότι δεν γίνεται να καταναλώνουμε όπως οι Αμερικάνοι παράγοντας το 1/60 του πλούτου τους, έρχεται ως τιμητής η κ. Λαγκάρντ να μας πει τα αυτονόητα: Γίνετε κράτος στο οποίο θα υπάρχει ίση κατανομή βαρών και στο οποίο οι φόροι θα πληρώνονται.

Δυστυχώς, αντ\’ αυτού, έχει επέλθει μια αριστερίστικη φιλοσοφίζουσα \”αύρα\” που λέει οτι δε χρωστάμε σε κανένα, ούτε τα εκατοντάδες δις που έχουμε δανειστεί ως κράτος και ούτε φυσικά αναγνωρίζουμε οτι πρέπει να βάλουμε κάποια τάξη στο χάος της σπατάλης.

Όμως, τρόπος υπάρχει για να δείξουμε οτι δεν είμαστε οι μπαταχτσήδες της Ευρώπης. Αντί να βρίζουμε τη Λαγκάρντ στο Facebook ας αποδείξουμε οτι μπορούμε να απομονώσουμε τη διαφθορά εντός της χώρας.

Ας πείσουμε τους πάντες οτι μπορούμε να παράξουμε δικό μας πλούτο, με επιστήμη, κατάρτιση, τεχνολογία και εξαγωγές. Ας καταστήσουμε πασιφανές το οτι δεν είναι όλοι οι Έλληνες κλέφτες και καταχραστές με πράξη και δουλειά και όχι μόνο με ψήφο σε ανεύθυνα κόμματα και πορείες με ταψιά και τηγάνια.

Κατόπιν, και εφόσον νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας, μπορούμε να στείλουμε την κ. Λαγκάρντ στην υποσαχάρια Αφρική για να φροντίζει τα εκεί παιδάκια. Ουδόλως θα μας ενοχλήσει το φιλανθρωπικό της έργο.

Μανόλης Μπουχαλάκης
Εκπαιδευτικός-Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook