Πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 25 Μάη, η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο, στην πλατεία Αγίου Τίτου. Μαζική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων της πόλης ενώ ιδιαίτερο παλμό στη συγκέντρωση έδωσε η παρουσία της νεολαίας.

Την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, Τηλέμαχος Δημουλάς.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη ο λαός να έχει στο πλάι του ισχυρό το ΚΚΕ στη βουλή και την επομένη των εκλογών της 17ης του Ιούνη και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να δώσουν με θάρρος και αυταπάρνηση και αυτή την εκλογική μάχη.

Αναφερόμενος στη σπουδαιότητα αυτών των εκλογών σημείωσε:
“Μπροστά μας έχουμε την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη των τελευταίων χρόνων.
Γιατί η κρίση βαθαίνει και στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη και πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα . Για νέα μνημόνια και νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων, αύξηση της ανεργίας, φτώχεια και εξαθλίωση. Και αυτά είτε τα βαφτίσουν τροποποιημένα, είτε καινούργια, είτε αποτέλεσμα επαναδιαπραγμάτευσης από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις εκλογές του Ιούνη με πυρήνα την κεντροδεξιά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ) που θέλει ένα τμήμα της αστικής τάξης ή την “αριστερά” με πυρήνα το Σύριζα που θέλει κάποιο άλλο.
Γιατί σε αυτές τις εκλογές και με δεδομένη την όξυνση των προβλημάτων θα επιδιώξουν να δοθεί ένα διπλό χτύπημα στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στο ΚΚΕ που αποτελεί την καρδιά του επειδή δεν κατάφεραν να το βάλουν στο χέρι και να το εντάξουν στους σχεδιασμούς τους.”

Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ για την κυβέρνηση που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός, τόνισε:
“Ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα τον απαλλάξει από τις δεσμεύσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, του ΝΑΤΟ, έχει ανάγκη να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου. Έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που δεν θα συμμετέχει στους πολέμους και στις στρατιωτικές επεμβάσεις. Θεμελιακή αρχή αυτής της κυβέρνησης είναι η λαϊκή ευημερία. Αυτή η κυβέρνηση αξίζει στο λαό.
Σε μια τέτοια κυβέρνηση το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook