“Η απόφαση που πήραμε ο Αντώνης Σαμαράς και εγώ ήταν σωστή και δεν ήταν μόνο πολιτικά σωστή, αλλά και ηθικά σωστή” δήλωσε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι “όταν λέμε ότι βάζουμε την Ελλάδα πάνω απ\’ όλα, από προσωπικές και πολιτικές διαφορές, αυτό εννοούμε. Σήμερα δίνουμε την μητέρα όλων των μαχών και οι μάχες κερδίζονται με ενότητα”.

Αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι “τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τσίπρας μου κάνει την τιμή να μου επιτίθεται προσωπικά, το πρόβλημά τους όμως δεν είμαι εγώ, είμαστε εμείς και καλά κάνουν, γιατί θα μας βρουν μπροστά τους”.

“Χρειάζεται η γλώσσα της αλήθειας, πραγματικές λύσεις, αφήνουμε τον λαϊκισμό στους άλλους” είπε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι “η πολιτική των παροχών, της ήσσονος προσπάθειας, του κρατισμού είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, αλλά δηλητηρίασε το σώμα της ελληνικής κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν είναι το καινούργιο, εκπροσωπούν τη λογική του χθες, εκπροσωπούν ό,τι πιο αναχρονιστικό και σάπιο στην ελληνική κοινωνία”.

Αναφέρθηκε στις προσεχείς εκλογές υποστηρίζοντας ότι “δεν είναι μάχη δεξιών – αριστερών, είναι η μάχη όλων των υπεύθυνων Ελλήνων εναντίον των ανεύθυνων λαϊκιστών, η μάχη της αλήθειας κατά του ψεύδους, η μάχη του χθες εναντίον του αύριο”. Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου μπορεί να γίνει, είπε η κυρία Μπακογιάννη, αλλά με αξιοπιστία και ρεαλισμό.

Μίλησε για τον κίνδυνο επιστροφής στην δραχμή: “Λένε στον ελληνικό λαό ότι θα υπάρχουν δραματικές αυξήσεις αγαθών; Τι θα γίνει με τις εισαγωγές; Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική, αλλά η ελπίδα περνά μέσα από την δημιουργία θέσεων εργασίας και μέσα από την ανάπτυξη. Δεν θα υπάρξει Έλληνας πολίτης που δεν θα θελήσει να αντισταθεί στις δυνάμεις της δραχμής, στις δυνάμεις του νέου μαυραγοριτισμού. Εμείς στη ΝΔ με την Ελλάδα δεν παίζουμε. Χρειαζόμασε εκ βάθρων αλλαγές στο οικονομικό και πολιτικό σύστημα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook