Αρνήθηκε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, να μεταδώσει διαφημιστικό τρέιλερ του φιλμ-ντοκιμαντέρ «Silvio Forever» στο οποίο σκιαγραφείται ένα προσωπικό και πολιτικό προφίλ του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η διεύθυνση της Rai τόνισε ότι η αιτία της αρνητικής της στάσης ως προς την μετάδοση του διαφημιστικού τρέιλερ σχετίζεται με την επιλογή να συμπεριληφθούν, στο έργο, δηλώσεις της Ρόσα Μπόσσι, μητέρας τουΚαβαλιέρε , η οποία δεν είναι πλέον εν ζωή. Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Μπόσσι, στις εικόνες του έργου που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ακούγεται να δηλώνει ότι «ο Σίλβιο χαρακτηρίζεται από μοναδική καλοσύνη και γενναιοδωρία. Εκτός αυτού, κανείς δεν θα δει ποτέ μια φωτογραφία του μαζί με γυναίκες, ή οτιδήποτε άλλο σχετικό».

Οι ιθύνοντες της ιταλικής τηλεόρασης εξηγούν ότι «προβάλλονται οι δηλώσεις μιας γυναίκας που έχει πεθάνει, προσπαθώντας να χρησιμοποιηθούν για σατυρικό σκοπό. Η νομική μας διεύθυνση δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αν μεταδώσουμε την διαφήμιση, θα δεχθούμε μήνυση για προσβολή της μνήμης της εκλιπούσας».

Το σενάριο του φιλμ-ντοκιμαντέρ υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Αντόνιο Ρίτσο και Τζιαν Αντόνιο Στέλλα, γνωστοί, στην Ιταλία, για το βιβλίο τους «La Casta» (Η Κάστα) που παρουσιάζει τα κακώς κείμενα και το όλο «δούναι και λαβείν» στον χώρο της πολιτικής.

Το «Silvio Forever» θα αρχίσει να προβάλλεται, στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ιταλίας, στις 25 Μαρτίου.