Η δική τους τους λεγεώνα δεν έχει σημαία. Τα μέλη της αναζητούν μόνο μία θέση στον ήλιο της Βουλής. Σε ποιου κόμματος τα έδρανα θα κάθονται, δεν έχει και τόση σημασία. Πάρτε τους καμικάζι του ΛΑΟΣ, ας πούμε. Αν τα κόμματα μπορούσαν να υπαχθούν στο άρθρο 99, ο Γ. Καρατζαφέρης θα έπρεπε ήδη να μαζεύει τα σχετικά χαρτιά – μέχρι και ο Γ. Ανατολάκης πήρε το τόπι του κι έφυγε απ’ την αλάνα. Πριν πετάξει εκείνος την μπάλα στην εξέδρα, είχε ήδη εγκαταλείψει και ο μικρός κύριος Πλεύρης. Εκείνος πλεύρισε τη Ν.Δ., και άφησε πίσω τον πατέρα του, απαρηγόρητο, σε χειρότερη κατάσταση και απ’ τη μέρα που έπεσε η χούντα, να ψάχνει ένα λόγο συμπόνιας στην αγκαλιά του Λεωνίδα Γεωργιάδη. Η δική του ιστορία είναι ακόμη πιο τραγική: ο δυστυχής τηλεπλασιέ επίσης εγκαταλείφθηκε στο ΛΑΟΣ μόλις η Ν.Δ. τρεμόπαιξε τα γαλάζια της βλέφαρα στον μεγάλο του αδελφό: ο Αδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο ο πρόεδρος του κόμματος τελευταία αγαπά να αποκαλεί «Μανωλίδη», φεύγοντας έριξε μαύρη πέτρα πίσω του, και πέτυχε τον κ. Καρατζαφέρη στο δόξα πατρί. Εκτοτε, ο πρόεδρος, για να ξεχνά τον πόνο του, ασχολείται με τον τελευταίο που ενέγραψε στο λήμμα «Πηλιογούσης»: τον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο οποίος παρά τα φαινόμενα, κρύβει μια ευαίσθητη κοινοβουλευτική ψυχή, και όπως λέει, πια έχει πάρει «ψυχική απόσταση» από το ΛΑΟΣ. Είναι, μάλιστα, τέτοια η απόσταση που το καρατζαφερικό κανάλι όλη μέρα εναλλάσσει τα προσωνύμια «αρουραίος», «προδότης» και ρουφιάνος» με το βίντεο όπου ο τρυφερός αυτός βουλευτής με το πιο επιτιμητικό ύφος του κόσμου λέει για τον Αδ. Γεωργιάδη «άπαξ προδότης, πάντα προδότης!».
Αλλά πάντα πρέπει να κοιτάζει κανείς τη μεγάλη εικόνα. Και ο Κ. Κιλτίδης, ας πούμε, έφυγε απ’ το ΛΑΟΣ, όμως κανείς δεν του το καταλογίζει αφού πρόκειται για τον πρώτο αναχωρητή βουλευτή στην ιστορία της χώρας. Ολοι ξέρουν στη γαλάζια πολυκατοικία πως ο κ. Κιλτίδης αγαπά να τριγυρνά στο κλιμακοστάσιο: δύο χρόνια πριν, απ’ τη Ν.Δ. πήγε στη ΔΗΣΥ, ύστερα από τη ΔΗΣΥ βρέθηκε στο ΛΑΟΣ, και τώρα απ’ το ΛΑΟΣ γύρισε στη Ν.Δ., λέγοντας πως «επέστρεψα γιατί η ΝΔ είναι το σπίτι μου»! Μετά από 2 χρόνια διακοπές στα… εξοχικά του, τώρα ο κ. Κιλτίδης θα έχει πολλές εξωτικές ιστορίες να διηγηθεί. Ισως και στην Ντόρα Μπακογιάννη, που επίσης γύρισε απ’ το κρύο της κάλπης.
Με τη δική της επιστροφή της στη Συγγρού, ένιωσαν δικαιωμένοι κι εκείνοι που διέγνωσαν «κρίση πανικού» όταν ο δύστυχος Χρύσανθος Λαζαρίδης λιποθύμησε τη μέρα που τον έκοψαν απ’ τον πρωινό καφέ. Βλέπετε, του κ. Λαζαρίδη μπορεί μετά να του ξανασέρβιρε καφέ το κόμμα, αλλά ήταν της παρηγοριάς, καθώς το πιατάκι με το λουκούμι του ψηφοδελτίου Επικρατείας τελικώς κατέληξε στην Ντ. Μπακογιάννη. Και σαν να μην έφτανε που εκείνος έμεινε με το φραπέ της τρίτης θέσης στο χέρι, τα ασημένια σερβίτσια στρώθηκαν στη Συγγρού για να τρατάρουν τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, τον Λ. Αυγενάκη και τον Γ. Κοντογιάννη. Οι τρεις τους, αφού παρακολούθησαν τη δύση της ΔΗΣΥ, δηλώνουν τώρα πανέτοιμοι να ξαναμπούν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Βέβαια στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στην Ηλεία όπου θα κατέβουν, οι πλερέζες σε μαύρο – μπλε ήδη αποτελούν ανοιξιάτικη μόδα στις τοπικές της Ν.Δ., απ’ όπου και ακούγονται οι οιμωγές των δύσμοιρων υποψηφίων που καταποντίστηκαν για χάρη τους.
Φυσικά, υπάρχουν και χειρότερα. Ο κ. Καστανίδης, ας πούμε, δέχεται αγόγγυστα τα χτυπήματα της μοίρας. Μετά το 0,96% που του βγήκε στο εκλογικό πηλίκο, τώρα ετοιμάζεται για αρνητική βαθμολογία, καθώς τον εγκαταλείπει και η Λούκα Κατσέλη! Το κόμμα Λουκα–νίδη διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, αφού η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας συμφώνησε πιο πολύ με τον Αλ. Τσίπρα παρά με τον κ. Καστανίδη, και στη συνέχεια δεν δίστασε να ανακοινώσει τα ευχάριστα (γι’ αυτήν) μαντάτα στην 1η Πανελλαδική Συνάντηση Στελεχών τού υπό διάλυση Κόμματος! Ο κ. Καστανίδης, πάλι, μίλησε για την «αξιοπρέπεια της μοναξιάς», και είπε πως θα παραμείνει «απλός στρατιώτης». Και όπως λένε οι φήμες, στο επόμενο πεντάλεπτο απ’ αυτό το συγκινητικό λόγο οι ψηφοφόροι του κόμματος πέρασαν και του έδωσαν ένας ένας τα συγχαρητήριά τους…


Μαριλη Μαργωμενου
Εφ. Καθημερινή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook