Στα πλαίσια μιας στοχευμένης ενέργειας προβολής της Κρήτης στην Ιταλική Τουριστική Αγορά, επισκέφτηκε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, μία ομάδα 25 ατόμων αποτελούμενη από 3 τηλεοπτικά συνεργεία, 10 δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ και 10 εκπροσώπους CRAL (ενώσεις εργαζομένων ελευθέρου χρόνου), μέσω ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού από 23 έως 27/05/12, που έχει διοργανώσει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την AEGEAN AIRLINES, την Περιφέρεια Κρήτης και Τοπικούς Παράγοντες του νησιού

Την αποστολή των Ιταλών συνοδευόμενη από τον διευθυντή του ΕΟΤ Ιταλίας κ. Μιχάλη Τερζίμπαση συνάντησαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλης Σγουρός και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τερζίμπασης συνομίλησε με το δήμαρχο και την αντιπροσωπεία του Δήμου παραθέτοντας τις προθέσεις και τους στόχους της εν λόγω επίσκεψης. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η επιτυχία των προσπαθειών αυτών είναι προϊόν καλής θέλησης, καρδιάς και ψυχής αλλά πάνω από όλα είναι αποτέλεσμα των διαπροσωπικών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες. Ανέφερε επίσης ότι είναι όνειρο ζωής για τους ιταλούς ένα ταξίδι στην Κρήτη και γιαυτό η συγκεκριμένη αποστολή των Ιταλών θέλει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ποικιλόμορφου Κρητικού τουριστικού προϊόντος.

Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει επισκέψεις σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία ώστε να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και συμμετοχή σε φολκλορικές εκδηλώσεις. Θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια επαγγελματική συνάντηση Workshop στο Ρέθυμνο, παρουσία τοπικών φορέων και τουριστικών επιχειρηματιών από όλη την Κρήτη. Η Ο μάδα των 25 Ιταλών ξεναγήθηκε στην πόλη του Αγίου Νικολάου, στη Σπιναλόγκα και στον Άη Γιώργη στο Σεληνάρι.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου ευχαρίστησε τον διευθυντή του ΕΟΤ Ιταλίας καθώς και όλη την ομάδα των Ιταλών δημοσιογράφων και εκπροσώπων της «Ένωσης Εργαζομένων Ελεύθερου Χρόνου» αποτελούμενη από εργαζόμενους σε μεγάλες τραπεζικές, πανεπιστημιακές, ασφαλιστικές και φαρμακευτικές εταιρείες , για την επίσκεψη στο νομό μας. Επιβράβευσε επίσης αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την τουριστική προβολή της Κρήτης και προσέφερε σε όλους τσάντες με πληροφοριακό υλικό της περιοχής μας.

Οι δημοσιογράφοι προέρχονται από τα παρακάτω έντυπα και τηλεοπτικά κανάλια: TTG Italia, Oasis, Bell’ Europa, Viaggiando,Trekking, Golf & Gusto, Cosmopolitan, Wigwam ClubsItalia, Corriere della Sera, ELLE), Solo Musica Italiana, SKY Sat, Canale Italia,Marco Polo, TG COM 24.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook