Mε αφορμή τα τραγικά περιστατικά με τις δύο αυτοκτονίες συνανθρώπων μας στο Ηράκλειο μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο ο κ. Ι. Μιχελογιαννάκης, απευθύνει το ακόλουθο κάλεσμα προς τους υποψήφιους βουλευτές.

\”Σήμερα, που στην πόλη μας τα τοπικά κανάλια θα δείχνουν τις δύο αυτοκτονίες των συμπολιτών μας και τα δράματα των οικογενειών τους, τα αθηναϊκά κανάλια θα δείχνουν την κορύφωση της διαφθοράς

συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Θεωρώ χρέος μου ως υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου να καταθέσω φόρο τιμής στο θάνατο των συμπολιτών μου και να κάνω δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους συνυποψήφιους μου από όλα τα κόμματα για άμεση δέσμευση -εφαρμογή των κάτωθι :

1. Όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια, να ελεγχτούν και αν φταίνε, άμεση δήμευση της περιουσίας τους.
2. Πόθεν έσχες : να στηριχτεί σε ένα σύνολο στοιχείων (φορολογική δήλωση, μετοχές, τραπεζικές καταθέσεις ) .
3. Εντοπισμός καταθέσεων και εξαχθέντων κεφαλαίων από Έλληνες στην αλλοδαπή και εφόσον δεν δικαιολογείται η απόκτηση τους, άμεση φορολόγηση.
4. Δήμευση περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οικονομικά εγκλήματα.
5. Δήμευση περιουσίας σε λαθρεμπόρους καυσίμων.
6. Άμεση αντιμετώπιση παράνομου πλούτου από offshore.
7. Άμεση αντιμετώπιση παραεμπορίου.
8. Φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και ιδίως με ακαθάριστα έσοδα μεγαλύτερα από 300.000 € .
9. Φορολογικοί έλεγχοι για απόδοση ή όχι παρακρατούμενων φόρων.
10. Ψήφιση ειδικού νόμου με αναδρομική ισχύ που θα καθιστά την απιστία στο Δημόσιο και την φοροκλοπή, έγκλημα χωρίς παραγραφή και αμέσως άρση φορολογικού, τραπεζικού απορρήτου \”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook