Τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία από βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ άρματα μάχης εισήλθαν για πρώτη φορά στο Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ), συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να συνεδριάσει εκτάκτως μετά τη σφαγή αμάχων στη Χούλα, κοντά στη Χομς.

"Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να συγκαλέσει κατεπείγουσα σύνοδο για να εξετάσει την κατάσταση στη Χούλα και να συζητήσει τις ευθύνες των Ηνωμένων Εθνών έναντι αυτών των σφαγών, των διώξεων και των μέτρων αναγκαστικών μετακινήσεων πληθυσμού που πλήττουν ολόκληρες περιοχές" στη Συρία, ανέφερε η Μπάσμα Κοντμάνι, εκπρόσωπος του ΣΕΣ αρμόδια για τις εξωτερικές σχέσεις, σε ανακοίνωσή του.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έκανε λόγο για πάνω από 50 νεκρούς, ανάμεσά τους 13 παιδιά, και πάνω από 100 τραυματίες στη Χούλα. Το ΣΕΣ έκανε λόγο για πάνω από 110 νεκρούς.

Καθώς η εκεχειρία που είχε κηρυχθεί τον Απρίλιο παραβιάζεται συνεχώς, όλο και συχνότερα, ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν αποφάσισε να μεταβεί το αμέσως προσεχές διάστημα στη Συρία. Ο εκπρόσωπος του Άχμαντ Φάουζι είπε χθες ότι ο Άναν ολοκληρώνει τις προετοιμασίες για την αναχώρησή του, ωστόσο απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για λόγους ασφαλείας.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν έκανε λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς στο Χαλέπι, ενώ πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά εισέβαλαν άρματα μάχης, που κινούνταν στους δρόμους των συνοικιών Καλάς και Μπουστάν αλ Κασρ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν επίσης χθες επιδρομές εναντίον Κούρδων ανταρτών στο βορρά, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν.

news247.gr