Το απόλυτο φαβορί ήταν και η απόλυτη νικήτρια του 57ου διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Το τραγούδι της Σουηδίας και η Λορίν με 372 βαθμούς – βαθμολογία ρεκόρ – κέρδισε από την πρώτη στιγμή μια μεγάλη διαφορά.

Στη δεύτερη θέση οι γιαγιάδες της Ρωσίας με 259 βαθμούς, με 113 βαθμούς διαφορά από την πρώτη θέση, στην Τρίτη η Σερβία και ο Ζέλικο Γιοξίμοβιτς με 214 βαθμούς. Έκπληξη η Αλβανία που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση ενώ στην τέταρτη ήταν το Αζερμπαϊτζάν.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να μείνει στη δεκάδα και η Ελευθερία Ελευθερίου έφθασε μέχρι την 17η θέση ενώ στη 16η θέση βρέθηκε η Κύπρος

Βαθμούς μας έδωσαν η Αλβανία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, το Βέλγιο, το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Μολδαβία, η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Σερβία, η Γερμανία, η Ρωσία, το Ισραήλ.

Δεν μας ψήφισαν καθόλου, το Μαυροβούνιο, η Αυστρία, η Λευκορωσία, η Μάλτα, το Σαν Μαρίνο, η Γαλλία, Μ.Βρετανία, η Ελβετία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Σλοβακία, τα Σκόπια, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ισλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Δανία, η Λετονία, η Ισπανία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Ουγγαρία.

Ως είθισται το 12αρι της Ελλάδα πήγε στην Κύπρο ενώ το 10άρι στην Αλβανία, αντίστοιχα η Κύπρος μας έδωσε το δικό της 12αρι ενώ τους οκτώ βαθμούς έδωσε στο Αζερμπαϊτζάν και τους 10 βαθμούς στη Σουηδία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού η Ελευθερία Ελευθερίου πέρασε άνετα στην 4η θέση.

Με απίστευτη ενέργεια η Ελευθερία Ελευθερίου έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Χόρεψε σαν επαγγελματίας, χαμογέλασε στην κάμερα σαν σταρ και τραγούδησε ως άψογη επαγγελματίας. Η νεαρή τραγουδίστρια έδειξε ότι… το λέει η ψυχή της και το κοινό έγινε ένα μαζί της και άρχισε να τραγουδάει… Aphrodisiac!

Το απόλυτο φαβορί της φετινής Γιουροβίζιον εμφανίστηκε αμέσως μετά την ελληνική συμμετοχή. Με κινήσεις πολεμικών τεχνών, η Σουηδία είχε βάλει στο στόχαστρο την πρώτη θέση.

La La και η Ήβη Αδάμου εντυπωσίασε. Εμφανώς καλύτερη από τον ημιτελικό με λιγότερο άγχος πανέμορφη και όσο πρέπει σέξι ξεσήκωσε το κοινό. Τα
κοντινά στο υπέροχο πρόσωπό της έδειχναν ένα κορίτσι που σίγουρα το διασκέδαζε. Σίγουρα περισσότερο λυμένη στα χορευτικά τα πήγε περίφημα.

Ένας μικρός αζέρος με παραδοσιακό όργανο του Αζερμπαϊτζάν και ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης της χώρας να κάνει μοναδικός αυτοσχεδιασμός έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα στον τελικό του Γιουροβίζιον στο Crystal Hall που κατασκευάστηκε μέσα σε επτά μήνες αποκλειστικά και μόνο από Γερμανούς.

Στην πρώτη θέση διαγωνίσθηκε ο 76χρονος βρετανός ο οποίος το 1967 έκανε τη μεγαλύτερη ίσως και τη μοναδική επιτυχία της καριέρας του με το θρυλικό Release me.

Τα αγόρια της Ουγγαρίας με διαφορετικές καταβολές τραγούδησαν τον ήχο της καρδιάς μας. Η αυτοκρατορία της δερματίνης αντεπιτίθεται! Μπορεί οι στιλιστικές της επιλογές να θυμίζουν κάτι από Σταρ Τρεκ η φωνή όμως της εκπροσώπου της Αλβανίας και η ερμηνεία της κέρδισε το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Οι… γιαγιούλες από το Μπουράνοβο της Ρωσίας από 56 έως 77 ετών έκλεψαν την παράσταση και κάλεσαν όλους τους ευρωπαίους σε ένα… Party for Everybody. Αφού έβαλαν τα κουλουράκια τους στον παραδοσιακό φούρνο έκαναν τον χορευτικό τους ξεσηκώνοντας τους πάντες. Μπαμπούσκες εν δράσει! Και στο τέλος βέβαια μοίρασαν και τα κουλουράκια τους αφού κινδύνεψαν να πέσουν… παίζοντας με τσαχπινιά μπροστά στον φακό.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook