Η δράση του κυκλώματος που… διευκόλυνε υποψηφίους οδηγούς να παίρνουν το δίπλωμα, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία αλλά με το αζημίωτο, δεν περιοριζόταν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του flashnews.gr, οι εγκέφαλοι του κυκλώματος βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ τα παρακλάδια του δρούσαν περιφερειακά.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Οι \’\’εγκέφαλοι\’\’ της κομπίνας, είχαν ως συνεργάτες τους – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- υπαλλήλους του Μηχανολογικού στο Ηράκλειο, ενώ ρόλο \’\’κλειδί\’\’ φαίνεται πως είχε και ένα ακόμα πρόσωπο που εργάζεται στο χώρο του Μηχανολογικού, αλλά σε μια θέση που δεν έχει σχέση με εξεταστές.

Ο συγκεκριμένος είχε αναλάβει να προσεγγίζει υποψήφια θύματα σε φιλικό ύφος (κυρίως άτομα που διαπίστωνε πως αδυνατούσαν να περάσουν την εξέταση των σημάτων έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες), λέγοντας τους πως αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν κάποια χρήματα έχει εκείνος τις γνωριμίες να τους βοηθήσει να περάσουν τον \’\’σκόπελο\’\’ των σημάτων.

Τιμές ανάλογα το οικονομικό status των θυμάτων

Ο τιμοκατάλογος δεν ήταν συγκεκριμένος, με τις τιμές να ποικίλουν.

Τα μέλη του κυκλώματος έκριναν από την οικονομική επιφάνεια των υποψηφίων και ανάλογα καθόριζαν το ύψος της αμοιβής τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για να περάσουν την εξέταση των σημάτων, οι υποψήφιοι έδιναν από 1000 έως 2000 ευρώ!

Σε αυτή την τιμή εξασφάλιζαν στους υποψήφιους την επιτυχία στην εξέταση ενώ ούτε καν θα πήγαιναν να εξεταστούν. Το έργο αυτό είχε αναλάβει άλλο μέλος του κυκλώματος, ο οποίος παρουσιαζόταν στη θέση των κανονικών υποψηφίων προκειμένου να δώσει τα σήματα.

Είχαν \’\’περάσει\’\’ χωρίς εξετάσεις 800 άτομα;

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας αναφέρουν ότι μόνο στο Ηράκλειο μπορεί να έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα έως και 830 πλαστά διπλώματα, απόρροια της δράσης του κυκλώματος.

Με το συνολικό όφελος από την κομπίνα να ξεπερνά για τους εμπλεκόμενους το 1 εκ. ευρώ. Στο κύκλωμα μετείχαν και ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης , ο ρόλος τους όμως ήταν κυρίως εκείνου του μεσάζοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr η υπόθεση θεωρείται δεμένη από την αστυνομία, με την έρευνα να έχει ολοκληρωθεί, αφού για την δράση του κυκλώματος έχουν ήδη καταθέσει 25 θύματα, που πήραν με αυτόν τον τρόπο το δίπλωμα τους.

Ενώ η παράνομη δραστηριότητα κυρίως των τριών του Μηχανολογικού είχε γίνει γνωστή στις διωκτικές αρχές από το τέλος του 2011.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook