Στο ρυθμό του Matala Street Painting, κινούνται τα Μάταλα, με αφορμή του Matala Festival 2012.

Το πρώτο σημαντικό pre event του φεστιβάλ, που αποτέλεσε πέρυσι πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων ατόμων, πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 27 Μαΐου από νωρίς το πρωί στην πλατεία και τους γύρω δρόμους των Ματάλων.

Η πλατεία και οι γύρω δρόμοι των Ματάλων, μετατρέπονται σ’ έναν τεράστιο καμβά.

Οι συμμετέχοντες έρχονται μόνο με τα πινέλα τους, ενώ οι διοργανωτές αναλαμβάνουν να τους παρέχουν όλα τα χρώματα.

Υπενθυμίζεται ότι καλό θα είναι τα πινέλα να έχουν μεγάλο μέγεθος, αφού ο κάθε καμβάς πάνω στο δρόμο, έχει διαστάσεις περίπου 3 μέτρα επί 2 μέτρα.

Στο Matala Street Painting απευθύνεται σε μικρούς και μεγαλύτερους, φοιτητές, καλλιτέχνες, ζωγράφους, αλλά και μαθητές απ’ όλη την Κρήτη.

Οι καλύτεροι ζωγράφοι, είτε είναι επαγγελματίες, είτε ερασιτέχνες, πρόκειται να λάβουν πλούσια δώρα, όπως δωρεάν διαμονές και δωροεπιταγές.

Οι διοργανωτές του Street Painting έχουν ήδη ξεκινήσει τη χαρτογράφηση των Ματάλων, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της Κυριακής. Καλλιτέχνες, μαθητές, φοιτητές, αλλά και οι λάτρεις των Ματάλων, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή σ’ αυτό το μεγάλο event.

Η διαδικασία είναι ανοιχτή για το κοινό, οι συμμετοχές είναι ελεύθερες, ενώ το 2ο Matala Street Painting αποτελεί τον πρώτο σημαντικό προπομπό του Matala Festival 2012 που πραγματοποιείται το τριήμερο 2,3 και 4 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook