«Οι συνεργοί του πρώην οικονόμου του Πάπα, που συνελήφθη χθες με την κατηγορία υπεξαίρεσης και διοχέτευσης προσωπικών επιστολών και εγγράφων του Ποντίφικα, μπορεί να είναι ακόμη και είκοσι», αναφέρει η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας, Rai.

Στο μεταξύ, ο Γκαμπριέλε, μεταφέρθηκε σε κελί που βρίσκεται σε χώρο κράτησης στο εσωτερικό του Βατικανού.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για «κοράκια» (Corvi) που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την προσωπική αλληλογραφία και τις επαφές του Γερμανού Πάπα, για προσωπικό τους όφελος.

Σοκ, στο μεταξύ, φέρεται να έχει προκαλέσει στο Βατικανό, η συνειδητοποίηση ότι ο πρώην μπάτλερ, που βρισκόταν σε στενότατη επαφή με τον πνευματικό πατέρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στον οποίο σέρβιρε σχεδόν καθημερινά φαγητό, όπως αποκαλύπτεται και σε σχετικό βίντεο, θα μπορούσε να τον έχει βλάψει ακόμη εντονότερα.

Μόνο ιστορικό προηγούμενο, ο αρχίατρος του Πάπα Πίου του Δωδέκατου, Ρικκάρντο Γκαλεάτσι Λίζι, ο οποίος, κατά την δεκαετία του 1950, αποκαλύφθηκε ότι κάποιοι δημοσιογράφοι τον πλήρωναν, σε μόνιμη βάση, για να τους δίνει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Πάπα. Όταν ξέσπασε το «σκάνδαλο», ο τότε Ποντίφικας δεν απέλυσε τον Γκαλεάτσι Λίζι, αλλά έπαψε να του απευθύνει τον λόγο.

Σε χθεσινή του ομιλία προς το πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Βενέδικτος τόνισε: «Στην κοινωνία μας, λείπουν, συχνά, σημεία αναφοράς από τα οποία να μπορέσει να εμπνευσθεί η ζωή μας. Είναι όλο και πιο σημαντικό, κατά συνέπεια, να στηριχθεί το οικοδόμημα της ζωής και του συνόλου των κοινωνικών σχέσεων στον σταθερό βράχο του λόγου του Θεού, ακολουθώντας την διδαχή της Εκκλησίας».

Ο Πάπας Ράτσιγκερ θέλησε να υπενθυμίσει στους πιστούς και την φράση του Ιησού «όποιος ακούσει τα λόγια μου αυτά και τα θέσει σε εφαρμογή, θα είναι όμοιος με έναν σοφό άνδρα, που έχτισε το σπίτι του πάνω σε βράχο», έμμεση αναφορά, σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, στο σκάνδαλο υποκλοπών και εσωτερικών εντάσεων, που, τις ώρες αυτές, σείει την Αγία Έδρα.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook