Η βιομηχανία κατασκευής ημιαγωγών Renesas Electronics Corp εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει κατά 14.000 θέσεις, ή κατά 30%, το εργατικό της δυναμικό και να πουλήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιό της σε μια επιχείρηση από την Ταϊβάν, ανέφεραν δημοσιεύματα χθες.

Η κλίμακα του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ιαπωνικής επιχείρησης μοιάζει είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri την περασμένη Τρίτη.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, η διοίκησης της Ρενέσας εξέταζε την περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας και την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 50 δισ. γεν (629 εκατ. δολάρια).

Η διοίκηση της εταιρίας διαπραγματεύεται με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co την πώληση του εργοστασίου της στη βόρεια Ιαπωνία, ανέφερε η οικονομική εφημερίδα Nikkei, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της.

Εάν οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε συμφωνία, οι περίπου 1.400 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο θα μετακινηθούν στην ταϊβανέζικη βιομηχανία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η Ρενέσας—που ιδρύθηκε το 2010 και βασικοί της μέτοχοι είναι οι όμιλοι Hitachi Ltd, Mitsubishi Electric Corp και NEC Corp—ανακοίνωσε ζημίες ύψους 62,6 δισ. γεν το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε την 31η Μαρτίου, λόγω της μείωσης των πωλήσεών της έπειτα από το σεισμό και το τσουνάμι καθώς και την πυρηνική καταστροφή του 2011 στην Ιαπωνία και των πλημμυρών στην Ταϊλάνδη.

Η διοίκηση της εταιρίας διαψεύδει τα δημοσιεύματα, επιμένοντας ότι δεν έχει λάβει καμιά οριστική απόφαση.

Τα δημοσιεύματα για τα σχέδια της επιχείρησης υπογραμμίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η βιομηχανία παραγωγής ημιαγωγών στην Ιαπωνία λόγω της ανόδου του γεν και του ανταγωνισμού από άλλα κράτη στην περιφέρεια, κυρίως την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook