Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο λιμάνι του Ηρακλείου ως προς την αντιπαράθεση των οδηγών ταξί με τους ιδιοκτήτες των διώροφων τουριστικών λεωφορείων που πραγματοποιούν ξεναγήσεις στην πόλη.

Αν και το θέμα της αδειοδότησης αναμένεται να επανέλθει στην επιτροπή κυκλοφορίας του δήμου, εντούτοις η συνέχιση των δρομολογίων από τα λεωφορεία δημιουργεί εκνευρισμό στους οδηγούς ταξί οι οποίοι απειλούν ακόμα και να σταματήσουν το λεωφορείο και να κατεβάσουν τους τουρίστες στη μέση του δρόμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της Κρήτης και της χώρας.

Επίκεντρο αντιπαραθέσεων γίνεται το λιμάνι του Ηρακλείου απ’ όπου επιβιβάζονται οι τουρίστες στα λεωφορεία ενώ οι οδηγοί ταξί καταγγέλλουν πως η δική τους θέση είναι μειονεκτική απειλώντας πως «θα γίνει χαμός» εφόσον επιτραπεί η είσοδος του λεωφορείου εντός του χώρου του λιμένα.

Το θέμα έρχεται σαν καυτή πατάτα και στη διοίκηση του ΟΛΗ ο οποίος καλείται να βρει μέση λύση αποτρέποντας τον διεθνή διασυρμό του λιμανιού αλλά και όλης της χώρας σε περίπτωση που οι οδηγοί ταξί υλοποιήσουν τις απειλές τους.

Το κλίμα πάντως στο λιμάνι μυρίζει μπαρούτι…

Ο Καστρινός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook