Σ’ έναν τεράστιο καμβά εκατοντάδων μέτρων μετατράπηκαν σήμερα  τα Μάταλα, με αφορμή την προετοιμασία για το Διεθνές Φεστιβάλ Matala Festival 2012.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, χίπις, επαγγελματίες ζωγράφοι και παιδιά, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής στον δεύτερο διαγωνισμό ζωγραφικής Matala Street Painting.

Μικροί και μεγάλοι ζωγράφοι χρησιμοποίησαν δεκάδες κιλά χρωμάτων, εκατοντάδες πινέλα, αλλά και πολύ δημιουργικό πνεύμα, προκειμένου να δώσουν χρώμα σ’ ολόκληρο τον οικισμό των Ματάλων.

Σε αντίθεση από την προηγούμενη χρονιά, ο «καμβάς» ήταν πολύ μεγαλύτερος, ενώ εκκινούσε από την είσοδο του οικισμού, για να φτάσει μέχρι την άκρη του.

Με θέμα την ειρήνη, την αγάπη, αλλά και την ελευθερία, μικροί και μεγάλοι ζωγράφισαν τους δρόμους, που από πέρυσι αποτελούν σήμα – κατατεθέν της περιοχής.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή της ζωγραφικής δρόμου, ανήκει στη δήμαρχο Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, που μαζί με την αρμόδια επιτροπή διεξαγωγής του φεστιβάλ και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Γιάννη Φασομυτάκη, προχώρησαν στην υλοποίηση της δράσης. Τη δράση στήριξε το Μοναδικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό της Κρήτης Zaro’s, που ήταν αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης. Επίσημος φωτογράφος της εκδήλωσης ήταν ο Γιώργος Βάρδακης.

Το παρών στη διαδικασία της Κυριακής, έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιάννης Φασομυτάκης, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε ενεργά, βάφοντας σ’ έναν δικό του καμβά.

Η συμβολική κίνηση του αντιδημάρχου είχε χαρακτήρα υποστήριξης της προσπάθειας, αλλά και ενίσχυσης ενός φεστιβάλ, που έχει λειτουργήσει προσθετικά στην τουριστική ανάπτυξη και κυρίως στην τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαιστού.

Υπενθυμίζεται πως το event του street painting προγραμματίζονταν για περίπου έναν μήνα, ενώ χρειάστηκε μια ολόκληρη εβδομάδα, προκειμένου οι καλλιτεχνικές διευθύντριες της διοργάνωσης, να προετοιμάσουν τους «υπαίθριους καμβάδες» και να οριοθετήσουν την περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ωστόσο, τα Μάταλα έχουν αποκτήσει άλλο «χρώμα» ενώ είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους δεκάδες χιλιάδες τουριστών το επόμενο Σαββατοκύριακο και Δεύτερα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, στις 2,3 και 4 Ιουνίου.

Η Δήμαρχος και ο Δήμος Φαιστού, απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Κρήτης, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού κι έχει δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες του.